Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativt näringsliv är målet

Utveckling Kopparberg är arbetsnamnet på det projekt som nu dragits igång med hopp om att skapa ett kreativt näringsliv och att göra Ljusnarsberg till en attraktiv kommun att bo i.

Annons

Under Kopparbergsdagarna i Bredsjö såddes fröet till projektet Utveckling Kopparberg. Företagare, föreningar, tjänstemän och politiker har under dagarna två och med utgång från Vision 2020:s profilområden, kreativt näringsliv och attraktivt boende, tagit fram mängder av idéer om kommunens framtida utveckling.

– Engagemanget från deltagarna har varit enormt. Det här kan bli riktigt bra, säger näringslivsutvecklaren Tomas Larsson.

Fem arbetsgrupper har satts samman utifrån de områden som man till en början valt att rikta in sig mot. Områdena är stora och innefattar mycket: Kultur, attitydfrågor, näringslivsutveckling och friskvård bland andra.

Varje grupp ska nu ta fram en handlingplan inom det egna området. Dessa ska presenteras vid ett nytt möte den 6 december. Varje person ska då även ta med sig ytterligare en person, som ett sätt att sprida ut information om vad Utveckling Kopparberg arbetar med.

– Vi vill ha ett brett engagemang eftersom arbetet innefattar hela samhället, säger Larsson.

– Det handlar om att vi som bor här i kommunen ska må så bra som möjligt och ha det så bra som möjligt. Det ska finnas aktiviteter av olika slag och vi ska ha en bra skola och äldreomsorg.

Den största utmaningen ligger just nu i att hålla projektet levande och att få fler att sprida en positiv anda, säger kommunalrådet Ewa-Leena Johansson (S).

– Den breda sammanslutningen av personer med olika funktioner i samhället och det stora engagemanget hos dem borgar för att vi ska få en uthållighet i det här.

Annons