Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kriminalvården kallar in personal från semestern – utredning om rymning kan ta flera veckor: "Den mest prioriterade"

 
Rymningen från fångtransporten i Laxå
Visa alla artiklar

Kriminalvården har nu startat en incidentutredning efter rymningen utanför Laxå. Men att komma fram till exakt vad som hänt kan ta flera veckor.
"Vi pratar med de inblandade och utreder hela händelseförloppet i detalj", säger Claes Nöjd på Kriminalvården i ett pressmeddelande.

Det har nu gått över 24 timmar sedan Kristoffers Kastellanoss rymde från en fångtransport vid Borasjön strax utanför Laxå. Än längre tid kan det ta för Kriminalvården att utreda exakt hur rymningen gått till.

"Vi har inlett en incidentutredning och där tittar vi på händelseförloppet i detalj. Det är viktigt för oss att verkligen gå till botten med vad som har hänt, säger Claes Nöjd, tillförordnad chef för nationella transportenheten", i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Det är den mest prioriterade utredningen vi har just nu. Vi kallar in personal från semestern för att påskynda utredningen. Den beräknas vara klar inom två-tre veckor."

Utredningen ska ta reda på hur händelseförloppet skedde mer specifik. Flera inblandade ska också höras.

"Vi pratar med de inblandade och utreder hela händelseförloppet i detalj. Precis som vid alla våra utredningar syftar den här till att identifiera eventuella brister för att förebygga eller förhindra att liknande incidenter händer igen", säger Claes Nöjd

Läs mycket mer:

►[+] TV: Ketty hamnade mitt i rymmarjakten: ”Uniformsklädda män sprang för allt dom var värda”

►[+] Förrymda fången misstänkt för mord: ”Vi ser mycket allvarligt på det inträffade”

►[+] Kriminalvårdens transport stannade – då rymde fången: "En särskild utredning kommer tillsättas"

►[+] TV: Här sprang fången Kristofers Kastellanoss under sin flykt – polisen kommenterar: ”Vet inte hur han agerar”

►[+] Här är polisens förhoppning i jakten på rymmaren Kastellanoss: "Gör att det kan bli lättare"

Polisen jagar fånge häktad för mord – har rymt från transport: "Farlig och desperat"