Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kris för kunskaperna efter vårens distansstudier

Samhället satsar i dag stora resurser på att stödja företag och vuxna för att de ska komma igenom krisen och kunna fortsätta verka när samhället återgår till det mera normala. Vilka resurser satsas på dem som i dag är under utbildning – eleverna i skolan?

Utan att behöva bevisa det menar vi att när höstterminen startar för eleverna på Alléskolan kommer de flesta göra det lite sämre rustade för vidare studier än vad fallet varit om coronakrisen inte drabbat deras skolgång.

Under de sista månaderna av läsåret 19/20 har de undervisats i en, både för dem och deras lärare, ovan undervisningsform. Trots ett enormt arbete av både lärare och elever för att hålla undervisning med hög kvalitet har detta, högst troligt, lett till en något sämre kunskapsutveckling för de allra flesta eleverna. Detta gäller oavsett om eleven ska börja sitt första år på skolan eller fortsätta redan påbörjade studier.

För att alla dessa elever ska komma vidare i sina studier till hösten menar vi att resurser också ska satsas på dem. Varje elev har rätt att ”komma ikapp” och ska få den stöttning som behövs för att kunna fortsätta sina studier i en takt som om coronakrisen inte drabbat dem.

Med anledning av detta uppmanar vi nu huvudmännen för Sydnärkes Utbildningsförbund: Askersunds kommun, Hallsbergs kommun och Laxå kommun, att ta sitt ansvar som förutsättningsgivare så att de konstruktiva samtal som pågår också leder att resurser tillförs.

Eleverna på Alléskolan behöver och har rätt att ta del av det statliga stöd som respektive kommun erhåller!

Dessutom tycker vi givetvis också att ägarkommunerna ska använda egna resurser för att ge sina gymnasie- och komvuxelever de förutsättningar de behöver för att komma vidare i sina studier.

För Lärarfacken på Alléskolan och Allévux

Kent Andersson, Euridys Engström, Tony Johansson, Hans Laius, Katarina Winnfors, Linda Öhman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel