Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kris i Örebro kvar i riksorganisationen

Kriminellas revansch i samhället, Kris i Örebro blir kvar i riksorganisationen trots avslöjanden om föreningens lyxbil och fortkörningsböter.
– Vi har gått igenom deras förehavanden tillsammans med revisor och vi har ingen kritik mot dem, säger riks Kris förbundsordförande Christer Karlsson.

Annons

Det var i höstas som Kris Örebro uppmärksammades i massmedia, bland annat för sitt bilinnehav. Ordföranden Lasse Liljegren toppade med en lyxig Audi Q7, och därutöver fanns sju fordon till föreningens förfogande.

Efter uppgifterna om att föreningen betalt sin ordförandes fortkörningsböter beslutade Kris riksorganisation att undersöka hur systerföreningen i Örebro skötte sina göranden och låtanden. Under 2007 betalades 9 700 kronor ut till fortkörningsböter.

Det kunde ha blivit aktuellt att utesluta Örebro ur riksorganisationen, men så blev det alltså inte.

– Vi har inte hittat något som kan ge anledning till kritik, säger Christer Karlsson.

Men fortkörningsböterna då, betalade föreningen dem?

– Föreningen lade ut för böterna men Lasse betalade dem sedan. Det drogs på hans lön, det har vi sett, säger Karlsson.

Hur tänker du kring att Kris ordförande åker omkring i en dyr lyxbil i tjänsten?

– Kanske han inte borde göra, men å andra sidan, de har tjänat ganska bra med pengar, så bilen betalas inte med bidragspengar. Och de räknar med att få igen pengarna när bilen säljs, säger Christer Karlsson.

Lasse Liljegren avgår nu som sekreterare i Riks Kris, men är enligt uppgift kvar som verksamhetsledare och ordförande för föreningen i Örebro.

– En förlust. Men det är hans beslut, och han har lagt ett antal år bakom sig i det här arbetet, säger Christer Karlsson.

FOTNOT:

NA har sökt Lasse Liljegren, utan att lyckas nå honom.