Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kris i Örebro tvingas stänga

Kris lägger ned i Örebro, och föreningens tidigare ordförande Lasse Liljegren portas för all framtid.
– Lasse lever inte efter vårt motto, han beter sig som i sitt gamla liv, säger Paul Barath på Kris riksförening.

Annons
Kris i Örebro läggs ner, och den tidigare lokale ordföranden Lasse Liljegren portas för all framtid – något Kris inte har meddelat honom än.

Nu är det minst sagt kris för Örebrofilialen av Kriminellas revansch i samhället (Kris). Anledningen är att riksföreningen på ett extrainsatt styrelsemöte på torsdagskvällen valde att lägga ned verksamheten i Örebro.

– De får inte representera vår organisation längre, säger Paul Barath, styrelseledamot i Rikskris.

NA har tidigare berättat om Mia som klassades som psykiskt funktionshindrad av Kris husläkare för att föreningen skulle kunna anställa henne med lönebidrag. Det har också varit skriverier om föreningens före detta ordförande Lasse Liljegren, som köpte in lyxbilen Audi Q7 som tjänstebil. Efter skriverierna avgick Liljegren som ordförande och han har fram till nu varit verksamhetsutvecklare.

Enligt Kris riksförening är Lasse Liljegren den stora anledningen till att man lägger ned i Örebro, och på styrelsemötet beslutades enhälligt att utesluta Liljegren för all framtid.

– Han får inte sätta sin fot i en Krislokal igen. Vi skulle egentligen gjort det här för länge sedan, säger Paul Barath.

Endast en styrelseledamot hade invändningar mot att lägga ned Örebroföreningen.

– Det skär i våra hjärtan att behöva plocka ner skyltarna. Det är en jättebra förening, men styrelsen som sitter där är radiostyrd av Lasse Liljegren, och det hade inte hjälpt att bara avsätta honom, säger Paul Barath.

Han hoppas nu att andra krafter i Kris ansöker hos riksföreningen att öppna på nytt. Men om Kris Örebro väljer att byta namn kan verksamheten fortsätta som vanligt.

Lasse Liljegren har precis nåtts av beskedet om nedläggningen när NA når honom.

– Det kom som en chock för mig, men jag vill inte säga något mer innan jag tittat på beslutet, säger han.

Att han själv är portad vet han däremot inte om.

– Det är för att ingen orkar ringa och berätta det för Lasse, han är så påstridig. Vi har bett Steve Holm (nuvarande ordförande i Kris Örebro) att göra det, säger Christer Karlsson, ordförande för riksföreningen.

Beslutet om utestängning går att överklaga och det definitiva beslutet tas på ett extrainsatt årsmöte i oktober.

LÄS OCKSÅ: NA 16/2: Kris i Örebro kvar i riksorganisationen

NA 8/11 2011: Kris i Örebro utreds

NA 7/11 2011: Kris köpte lyxbil till sin utgivare

Steve Holm och Lasse Liljegren, kollegor i Kris Örebro. Nu ska Steve meddela Lasse att han aldrig mer är välkommen till föreningen.
Efter artiklar om Lasse Liljegrens lyxiga tjänstebil Audi Q7 avgick han som ordförande.

Krisen för Kris i Örebro

Annons