Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristid prövar skattemoralen

Nu gäller nedanstående text inte alla företagare, förhoppningsvis inte ens majoriteten av dem.

Jag funderar; har i alla år hört att företagare oavsett bransch gör allt för att komma undan med att betala skatt, vet inte om det stämmer. (Är själv löntagare som gärna betalar skatt). I dessa coronatider går det dåligt för många företagare och de ber om lättnader på olika sätt och som i många fall i så fall är skattefinansierade. Hoppas att de som ber om dessa lättnader har haft lika lätt för att betala in skatter när företagandet har blomstrat.

Våra skattemedel blir hårt belastade i dessa tider och det är en svår sak att få ekvationerna att gå ihop. Alla måste hjälpas åt för att få vårt samhälle fungerande, ingen kan sko sig själv nu. Krisen visar att vi människor behöver vara solidariska med varandra, både vad det gäller ekonomiska och humanitära, sociala delar i samhället.

Självklar förstår jag att jag själv och samhället i stort behöver våra företag och jag vill så klart att de ska överleva krisen och på nytt kunna blomstra. Jag vill bara ge en möjlighet till reflektion. Det finns så klart utvecklingspotential i vårt skattesystem men innan vi nått dit får vi gemensamt hålla till godo med det som existerar i dag och göra vårt bästa utifrån det. Nu känns det ändå skönt att vården i Sverige är skattefinansierad, eller hur?

”Skattebetalare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel