Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristoffer Näfver och Stellan Carlsson tar över Rynninge: "Ska brinna och dra åt samma håll"

Efter NA:s avslöjande – nu är det officiellt: Stellan Carlsson blir ny huvudtränare i Rynninge. Med sig får han Kristoffer Näfver – som sportchef.
– Vi ska vara som ett team, säger Näfver.

NA kunde redan för en månad sedan avslöja att Stellan Carlsson, som så sent som i söndags avslutade sin karriär i Forward, skulle bli ny huvudtränare i Rynninge.

Läs mer: Ska rädda Forward – och ta över Rynninge?

Då ville han inte säga något. Men nu är det officiellt.

Med sig får han också förre lagkamraten Kristoffer Näfver som blir sportchef.

– Jag och Näfver har pratat om att göra någonting, och båda har sett ett slut på fotbollen. Jag såg det redan nu, och Näfver vill börja se vad man kan göra efter fotbollen också. Och göra något tillsammans. Så när vi pratade med Rynninge så kände vi att det var ”det nya Rynninge”. Och då kändes det intressant, och så kunde vi lösa det till slut. Så det känns jättebra, säger Stellan Carlsson som tidigare har ett förflutet i Rynninge som spelare.

Se mer: Tungt slut på karriären för Stellan Carlsson: "Får fundera på vad jag vill göra"

Kristoffer Näfver avslutar dock inte sin aktiva karriär helt. Han kommer att fortsätta spela, men först och främst fokusera på sportchefsrollen.

– Tidigare har det gått ganska fort, jag blir ju 31 nästa år. Så man har haft många tränare och många erfarenheter så det ska man försöka baka ihop någonting själv av och stå för. Stellan och jag känner varandra sedan länge, så det kommer nog att gå bra, säger Näfver som vill bygga en trupp med eld i.

– Jag tycker det är jäkligt viktigt att få ihop en trupp som brinner och drar åt samma håll. Jag ska inte jämföra för mycket med Forward och andra klubbar, men jag känner att 2012 med Forward, då vi var nära att gå upp, då hade vi en väldigt sammansvetsad trupp. Det är lite åt det hållet jag vill att vi ska fixa en trupp, så att vi ska dra åt samma håll. Men framförallt att alla tycker att fotboll är roligt. För man lägger ned väldigt mycket tid och tjänar inga pengar i division 2. Om man nu är där två, tre timmar per dag så ska man tycka att det är roligt för annars kommer man inte vara där. Och om jag man har roligt så tror jag spelet kommer eftersom också.

Klubbens ordförande, Carl Pauly, är såklart nöjd med sina nyförvärv.

– Nu är det dags att ta nästa steg med de unga spelarna. Nästan 50 procent av spelarna kommer från egna ledet och är unga. Och då känns det naturligt att Peder (Hessels) uppdrag var klart, han går mot nya utmaningar, och att då ta in en yngre tränare som kan möta upp dem. Men ändå har en fot kvar och har spelat i Rynninge och har den delen. Men också upplevt (Alexander) Axén som tränare och kanske där sett hur man jobbat med yngre talanger, vilket är viktigt eftersom Norr växer som det gör. Att vi kan ta hand om våra yngre spelare, säger han.

Och påtal om Alexander Axén. Det samarbete som klubben haft med ÖSK, där laget lånat in talangerna Jonathan Lundberg och Carl Ekstrand-Hamrén vid flera tillfällen under hösten men också där Rynningetalanger fått träna med ÖSK, är ett samarbete som Rynninge hoppas fortsätta med.

– Det ska vara naturligt för våra spelare att vilja spela på Behrn arena, och att kunna utveckla ett samarbete med ÖSK kommer bli väldigt viktigt för oss i framtiden. Och där gör Sköldmark och de ett bra jobb från ÖSK:s sida, så det ser vi positivt på.

Läs också: Rynningeprofilen in i Forward - de får lämna laget