Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik mot säkerheten i Action run

Strax efter klockan 14 på lördagen larmades räddningstjänst till ett drunkningstillbud vid ett av hindren i tävlingen Action run.

Kvinnan hittades dock snabbt och hon hade aldrig varit i fara.

Väl på plats bestämde sig dock räddningstjänsten för att fortsätta bevaka hindret.

– Vi stärkte upp det hela med en styrkeledare plus fyra ytbärgare på plats. Vi är ändå på helspänn. Sedan vi kom hit har vi fått rycka in och hjälpa en kvinna som var så utmattad att hon inte tog sig upp ur vattnet. Ledningen tog det kloka beslutet att köpa in vår hjälp, säger Pelle Lindsten, styrkeledare hos Nerikes brandkår.

Räddningstjänsten menar att säkerheten vid det aktuella hindret inte var optimal.

– Det var klent med räddningsfolk på plats. Jag tycker att det hade varit bra med båtar och folk med rätt utrustning, som masker och fenor och rätt kläder för att gå i vattnet. Många som är med i loppet är duktiga att löpa, men det är inte säkert att de är vana vid kallt vatten, Pelle Lindsten, styrkeledare.

Thomas Ahremark, en av arrangörerna, tonar ner incidenten med drunkningstillbudet men håller med om att säkerheten kan behöva förbättras.

–Där är vi helt eniga. Vi ska nu sätta oss ner och diskutera hur vi kan förbättra oss och kanske samarbeta med räddningstjänsten i framtiden för vi vill gärna göra detta fler gånger, säger han.