Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik mot Universitetet och Amnås utredning om Campus Grythyttan: Skrivbordsprodukt för att motivera flytt

Beträffande Erik Amnås utredning av Campus Grythyttan så framstår den mer som en skrivbordsprodukt, framtagen för att motivera en flytt från Grythyttan till Örebro, vilket också tycktes vara själva uppdraget. Någon verklig och hållbar motivering för att flytta verksamheten till Örebro finns över huvud taget inte.

Utredningen är bara halv, då någon riktig konsekvensanalys inte verkar ha gjorts. Låg det verkligen inte i uppdraget? Eller har Amnå inte den kompetensen? I ett seriöst företag hade detta aldrig fått ske, alltid en konsekvensanalys

Utredningen är bara halv, då någon riktig konsekvensanalys inte verkar ha gjorts. Låg det verkligen inte i uppdraget? Eller har Amnå inte den kompetensen? I ett seriöst företag hade detta aldrig fått ske, alltid en konsekvensanalys. Detta borde även gälla Örebro universitet. Kostnaden för utredningen är mycket hög, men det är ju ”bara skattepengar”. Den verkliga kostnaden med förlorad goodwill samt misstro och minskad tilltro till Universitetets ledning är så oändligt mycket högre.

Ett alternativt och bättre tillvägagångssätt hade varit att rådfråga något ledande universitet med en liknande situation, exempelvis Göteborgs universitet som bedriver likartad utbildning vid bland annat Steneby i Dalsland. Där man erhållit såväl motiverad personal som elever med goda studieresultat och bra ekonomi.

En förklaring till Örebro universitets agerande kan vara att man har sitt ursprung från Socialhögskolan och med en ämnesinriktning som främst vänder sig till den offentliga delen av samhället. Universitetet har på så sätt haft svårt att nå ut i näringslivet och accepteras av företagen. Universitetet har varit medvetet om detta. Man startade tidigt ett projekt, ”Utvecklingscentrum för små företag”, med årliga sammankomster, men detta gick inte hem hos näringslivet.

I stället konverterades verksamheten till EntreprenörskapsForum och nu under ledning av ledande universitet och högskolor med näringslivskoppling, till exempel KTH, Linköping, Jönköping och Blekinge. Verksamheten har blivit en viktig drivkraft i samhället med publikationer, debatter och forskning. Man påverkar på så sätt utvecklingen i samhället. Örebro universitet finns med som administratör och får årligen ett möte på Slottet. Utvecklas verksamheten i Grythyttan så kommer även Örebro universitet att delta och vara en viktig kugge i samhällsutvecklingen.

Inte heller denna verksamhet har fungerat. Nu har Universitetet gått tvärt emot Amnådoktrinen och flyttat verksamheten till Karlskoga för att just komma närmare näringslivet och bli accepterat av företagen

Ett annat exempel är ”Inkubera” som startades tillsammans med Regionen för att kunna värdera idéer och bistå de som önskade starta eget. Inte heller denna verksamhet har fungerat. Nu har Universitetet gått tvärt emot Amnådoktrinen och flyttat verksamheten till Karlskoga för att just komma närmare näringslivet och bli accepterad av företagen. Rationellt men motsägelsefullt! Här har Grythyttan redan denna fördel.

För ett par år sedan antogs en ny näringslivsstrategi avseende livsmedel. Vid presentationen utsågs regionen och Universitetet till huvudmän och att driva frågan. Vad har hänt? Tystnad råder, eller? Strategin innebär att öka produktionen av svenska livsmedel samt att satsa på marknadsföring och produktutveckling, vilket ska leda till ökad konsumtion. Här har Grythyttan som ledande utbildare en nyckelroll då flaskhalsen är konsumtion. Bara uppgiften att lära det offentliga att använda mer svenska råvaror är mycket stor!

Till detta kommer man att vara en mycket viktig kugge i produktutvecklingen. Utvecklingspotentialen är mycket stor och Grythyttan blir sannolikt ledande i Norden.

Personalen i Grythyttan är mycket stolta över verksamheten men samtidigt förolämpade över vad som sker. Man arbetar nu med att ta fram förslag på hur verksamheten kan utvecklas, vilket kan presenteras om några veckor. I ett företag är personalen viktigaste resursen. Detta gäller även Örebro universitet. Att köra över personalen och tro att allting blir som förr, är naivt, det stämmer inte. Styrelsen bör ge personalen upprättelse och lyssna in förslagen! De förslag som antas kommer man då att genomföra med stort engagemang och kostnadseffektivitet.

Börje Gustafson

entreprenör

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel