Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: 432 sidor NA i brevlådan

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Annons

Varsågod!

Idag håller du i en fullmatad NA. 112 sidor med nyheter, reportage och extra läsning i två bilagor. En bra start på helgen helt enkelt.

Sportredaktionen har gjort en hel bilaga inför premiären i SHL. Givetvis med fokus på Örebro hockey. Här hittar du allt om laget, många spännande intervjuer med spelare, nyförvärven och hela spelschemat såklart. Allt du behöver veta inför premiären idag och hemmapremiären nästa torsdag. En bilaga att spara. I år uppgraderar vi bevakningen av hockeyn. Vi kommer att komma ännu närmare laget och har en vass bevakning digitalt med uppsnack inför match, liverapportering under match och analyser och intervjuer efter match. Allt sammanfattat i tidningen dagen efter.

I dagens NA har vi också fokus på kyrkovalet. Imorgon är det dags och vi har ägnat mycket kraft de senaste veckorna att beskriva hur de olika alternativen ser ut i Örebro län. NA finns nära läsarna i länet och därför publicerar vi en jätteenkät inför kyrkovalet med röster från tio kommuner.

I vår bostadsbilaga BostadsPuls har vi besökt ett spännande hus i Fellingsbro som är som ett konstverk utan att vara opraktiskt. BostadsPuls har också träffat Jan som lever i en kolarkoja och gjort ett nedslag på husbil- och husvagnsmässan. Dessutom redovisar vi alla fastighetsförsäljningar i länet. Något av det mest lästa i hela tidningen.

Att NA betyder mycket för många människor fick vi veta när jag och flera medarbetare mötte läsare i veckan i Askersund, Laxå och Fjugesta. Vi fick många bra nyhetstips och bra återkoppling på vårt innehåll. Just storleken på tidningen togs upp av flera läsare. En del tycker att NA är tunn i början på veckorna. Men sett över en hel vecka är vi en av de tidningar i Sverige som levererar mest innehåll. Den här veckan får alla NA-prenumeranter totalt 432 sidor i sina brevlådor. En ansenlig mängd lokal journalistik. Vår turné fortsätter i länet. 2 oktober är vi i Grythyttan, 3 oktober i Kumla och Hallsberg och 7 oktober finns vi på seniorfestivalen i Örebro.

Under året har vi avslöjat missförhållanden inom äldrevården och vi har berättat om bolag som misstänks för miljardsvindel inom assistansbranschen. Vi har också publicerat flera starka porträtt som berört många läsare, bland annat reportaget om brännskadade Sara Rasmusson. I höst fortsätter vi vårt arbete med att granska det som inte fungerar men också att lyfta det som är bra. Har du nyhetstips är du välkommen att höra av dig till mig eller någon annan på nyhetsredaktionen. Självklart kan du vända dig till oss anonymt.

I höst ska vi också dela ut NA:s kulturpris. I år är det ni läsare som nominerar. Intresset är stort. Efter en vecka har 32 kulturarbetare nominerats. Det är riktigt bra nomineringar men det lär bli fler. Om du vill föreslå en kandidat till priset så är du välkommen med din nominering fram till den 6 oktober.