Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: NA-tv slår rekord: "Vi ska vara förstahandsvalet när du snabbt vill veta vad som hänt"

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Annons

NA avslutar 2016 med att slå ett rekord. Aldrig tidigare harså många tittat på NA:s tv-inslag. Totalt visades tv-filmerna 3,3 miljoner gånger under 2016. Det är en ökning med 1,1 miljoner visningar jämfört med 2015.

Vi är förstås mycket glada över att så många ser våra tv-inslag och följer våra live-sändningar i nyhetsflödet på na.se. Det som också är kul är att så många av de mest sedda tv-klippen är filmer som vi fått från läsare. Som det mest tittade tv-inslaget under hela 2016. Det kommer från Håkan Fransson som åkte fast för fortkörning norr om Örebro. Håkan filmade sig själv och polisen när de sitter i bilen.

”Bye, bye körkort”, säger den kvinnliga polisen.

Håkan ber om ursäkt för att ha kört för fort.

”Jag tackar polisen i Örebro län för att de skyddar medborgarna från så farliga personer som mig”.

Det låter kanske inte så speciellt. Men det är det. Det är humor, självdistans och allvar på en och samma gång. Just filmerna från läsare gör att vi kommer händelser riktigt, riktigt nära.

Näst mest tittare lockade inslaget från motionsloppet ”Run for your lives” i Örebro där deltagarna blev attackerade av sminkade och utklädda zoombies. Skräck kan knappast beskrivas bättre än med film.

Många tror att nyhetshändelser som olyckor och bränder drar mest intresse. Några sådana filmer finns också med på topplistan. Som när en luftballong kraschar in i en elledning eller när blixten slår ned i Kumla. Men även oväntade inslag lockar tittare. Många har sett de kriminalvårdsanställdas julvideo inifrån Kumlaanstalten som är det sjätte mest sedda inslaget 2016. Många har också sett när ett brudpar oväntat överraskar gästerna i kyrkan med en egen dans. Jodå, prästen är också involverad och deltar i dansen.

Djur är alltid populärt. Den vilsna vargen som springer omkring på Örebros vägar är också ett av de mest sedda 2016.

Under senaste året har NA börjat att göra fler direktsändningar. Vi sänder från olycksplatser och från stora händelser. Den här veckan var vi snabbt ute på vägarna när snön började falla. Vi sände också live från vargjakten i norra länsdelen. Det ligger också helt i linje med vad NA ska vara. Vi ska vara förstahandsvalet när du snabbt vill veta vad som hänt.

Att våra tv-inslag visats 3,3 miljoner gånger är också ett tecken på ändrade medievanor. Fler tittar på tv i mobilen, på läsplattan och i datorn. Fler väljer också att titta när de har tid. Färre tittar på tablå-tv på vissa klockslag.

2017 hoppas vi kunna utveckla våra medier ännu mer. Vi vill bli ännu snabbare i vår nyhetsförmedling, komma ännu närmare händelserna och ge er ännu mer fördjupning och granskning.

Se 2016 mest tittade tv-klipp här:

Nya rekordsiffror för NA-tv - här är klippen som tittades mest under 2016