Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Nu blir vi ännu mer lokal-lokala

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Annons

Om en månad kommer du att kunna få lokal-lokala nyheter från NA direkt i mobilen ända ner på postnummernivå. Via vår nya nyhetsapp, som lanseras den 4 oktober, kommer alla som gillar snabba nyheter att kunna få ett meddelande i telefonen när något hänt i deras närhet.

Så kallade pushnotiser har blivit allt populärare. Det plingar lite varstans i telefonerna. På arbetsplatser, i skolan och på fritiden. På NA har vi valt att skicka ut meddelande när det inträffat riktigt stora nyhetshändelser. Eller när vi har hittat en nyhet som vi tror har stor betydelse för läsarna. Det har plingat två-tre gånger om dagen. Inbland mer, ibland mindre.

När vi lanserar vår nya app kommer du som nyhetskonsument kunna välja vilket område du vill ha meddelanden om. Vill du ha nyheter från just ditt kvarter eller din gata kan du välja det genom att bocka i det område du bor i. Det kan vara Adolfsberg, Oxhagen, Stora Mellösa, Röfors, Pålsboda, Grythyttan eller Fellingsbro. Det finns 100-tals orter och områden att välja bland. När sedan något händer i din närhet så får du meddelande om det så fort vi har publicerat nyheten. På så vis kommer du ha snabb och bra koll på nyheterna i just de områden du är intresserad av.

Du kan välja hur många områden du vill. Med andra ord kan du skräddarsy ditt nyhetsflöde för just dina behov. Det kommer också gå att välja vilket ämne eller ämnen du är intresserad av som till exempel opinion, näringsliv eller nöje. Det kommer också gå att välja bara de stora nyheterna, precis som idag.

Den nya appen är bara en av många nyheter som NA kommer att lansera i höst. Tidigare denna vecka hade vi premiär för vår nya hockey-app Hockeypuls Örebro. Det är ingen överdrift att säga att mediehuset är under stark ombyggnad. I början av oktober kommer vi också att uppgradera tidningen med ny form och delvis nytt innehåll. Även na.se kommer få nytt utseende och vi kommer att lansera nya nyttiga tjänster.

Den nya lokal-lokala appen är ett steg i rätt riktning för det NA ska vara. Ett mediehus som levererar lokala nyheter i alla tänkbara medier. En nyhet kan aldrig vara för stor. Inte för liten heller. Ibland kan det riktigt lilla också vara det stora. Det ser vi på trafiken.

Mycket nöje!

Ibland kan det riktigt lilla också vara det stora.