Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kronlid är en patetisk svikare"

Sverigedemokraten Kent Ekeroth tycker att örebroaren David Kronlid är en patetisk svikare. Kronlid tycker att Ekeroth gått över gränsen.
– Någon borde ta honom i örat, säger han till NA.

Tidigare i år lämnade örebroaren David Kronlid Sverigedemokraterna och blev politisk vilde. Det har Kent Ekeroth, riksdagsledamot för SD, inte kunnat släppa. Sajten Nyheter 24 avslöjade politikernas bittra ordväxling på Facebook. ”Du blev invald på SD-mandat och därmed basta. Sedan stoltserar du med att du sviker deras förtroende. Riktigt patetiskt”, skriver han.

Försvarar sig

Men David Kronlid känner sig inte som en svikare, och försvarar avhoppet med att han inte kan jobba med partimedlemmar som uttryckt sig djupt kränkande mot afrikaner.

– Kent använder en retorik som är väldigt aggressiv. Den kanske går hem i hans trakter men är alldeles för radikal allmänt, säger han.

Sitter i riksdagen

Kent Ekeroth, som sitter i riksdagen tillsammans med David Kronlids fru Julia, skriver även att David Kronlid inte fått rösterna som person, utan att han röstats fram som sverigedemokrat.

– Kommer det någon politiker till SD från ett annat parti blir de väldigt stolta och lyfter upp personen. Då måste de förstå att folk kan hoppa av partiet också.

Hur kan du ta avstånd från ett parti som din fru är medlem i?– Lokalt har partiet haft väldigt dåligt omdöme, rasistiska uttalanden har gjorts. Men agendan på riksplanet stöttar jag.