Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kronofogden väntar trots faktura utan avtal

Artikel 27 av 28
Nya avgifter på hjälpmedel i Örebro län
Visa alla artiklar

Jag har stor respekt för inkassobolag. Men, nu kommer jag att för första gången i mitt liv hamna hos kronofogden. Allt på grund av att Region Örebro län skickar fakturor på hjälpmedel som det inte finns något avtal på. Fakturan uppger inte vad det är för hjälpmedel eller när de skulle varit lånade. Trots att jag protesterade mot fakturan skickades den till inkassobolag. Nu ligger det flera fakturor där och med hot om kronofogden.

Trots att inget avtal finns så fortsätter regionen att skicka sina fakturor. Gamla lån hänvisas med att ”När du fick ditt hjälpmedel, fick du sannolikt också ta del av skriftlig information. Sannolikt! Ja, möjligen att detta var ett lån som skulle lämnas tillbaka när behovet upphörde, men många lån som lämnats tillbaka ströks aldrig i pappren. Inte ens på nya lån, det vill säga lån gjorda 2020, skrivs något avtal, det följer enbart med skriftlig information om att det kostar 65 kr i månaden att låna. Inte ens någon sammanställning för vilka lån som avses framgår av fakturan.

Jag har protesterat mot att ett lån, (lån brukar vara gratis) på grund av politiska sparbeslut övergått i ett oändligt betalabonnemang. Ett abonnemang utan skrivet avtal. Ett abonnemang som aldrig går att komma ur. Trots protest hamnar nu fakturorna hos ett inkassobolag. Jag kommer för första gången i mitt liv hamna hos kronofogden på grund av att Region Örebro län skickar fakturor när det inte finns något abonnemang.

”Sömlös är bara förnamnet just nu”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel