Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krossa gängkriminaliteten

Vid partiledardebatten den 18 oktober diskuterades bland annat hur man ska komma tillrätta med gängkriminaliteten. Klan-, maffia-, gängkriminaliteten måste krossas innan vi får någon rättssäkerhetsordning i samhället.

Här pekade Stefan Löfven på att polismyndigheten fått utökade resurser och att fler poliser utbildas. Ulf Kristersson pekade dock på att 4 av 10 platser vid polisutbildningarna står tomma.

För att krossa gängkriminaliteten krävs samlade polisresurser för yttre tjänst. Inte bra, att Rikspolis-

myndighetens egen statistik visar att antalet poliser i yttre tjänst minskat från 9226 år 2015 till 9049 år 2019. Enligt ”Analys av den yttre verksamhetens dimensionering” står det också, att så mycket som två tredjedelar av polisens totala personalresurser jobbade i yttre tjänst i mitten på 80-talet. Allt enligt Polistidningens nr 4/2020.

Bra tänkt är talet om vikten av att barnen går till skolan och att de ser föräldrarna gå till jobbet, för att barnen därmed ska få goda förebilder och inte lockas in i kriminalitet. Jag undrar bara till vilka jobb – med låg eller ingen utbildning alls?

Så länge man inte krossar klan-, gängkriminaliteten, så kommer barnen att se upp till de kriminella som sina förebilder.

Samhället måste också se upp med risken för infiltration av kriminella vid rekrytering till polisen, militären och politiken.

Melker Andersson

Pershyttan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel