Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krutcupen kommer tillbaka till Hallsberg

Den 19 april arrangeras Krutcupen på Motorbanan utanför Hallsberg. Då blir det långloppsracing med personbilar på folkrace-bana.

Annons

”Krutcupen Big Lake Cup”, som arrangemanget heter i sin helhet, heter just så för att tävlingarna brukar hållas i närheten av de stora svenska sjöarna; Vänern, Vättern och Hjälmaren.

Hallsberg Motorklubb är en av arrangörerna, tack vare närheten till Vättern. Hallsberg har arrangerat deltävlingar i cupen tidigare. Det berättar Mikael Eriksson, som är medlem i Katrineholms Motorklubb och Djulö racingteam. Han ska själv tävla.

– Det är racing för alla. Man kör med vanliga personbilar. Man kan använda sin egen, bara man plockar bort lysena, berättar Mikael Eriksson.

Är det inte risk att man skadar bilen?– Det är så kallad ”nollkontakt”. Men visst, det kan ju hända grejer. Men det går betydligt långsammare än folkrace, kanske max 40 kilometer i timmen, säger Eriksson.

Man kan vara så många som 30 bilar i ett och samma heat. Desutom kör man länge. Bilen ska vara i gång i fem timmar, men är man fler förare kan man dela upp tiden.

– Tycker man om att köra bil så ska man vara med på det här, säger Mikael Eriksson.