Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kubanerna om beslutet

Kameraövervakningen på Behrn arena är ingen sensation för Kubanerna.
– Jag är mer förvånad över att den inte funnits tidigare, säger supporterföreningens ordförande Tobias Andersson.

Vad säger du om beslutet?

– Ett inte helt oväntat beslut som kan vara positivt vid vissa situationer. Problematiken är väl mest att folk känner sig övervakade och att detta rör upp känslor. Har man inget att dölja så är det väl egentligen inget problem. Men det är mer en personlig åsikt.

Är du förvånad över att det blir så här?

– Jag är inte alls förvånad över detta med tanke på det som hände på den västra ståplatsläktaren i matchen mot Syrianska hemma. Sedan vill man väl ha tillgång till material vid andra händelser också. Jag är mer förvånad över att fler kameror inte funnits tidigare.

Vilka för- och nackdelar ser du med övervakningssystemet?

– En fördel kan ju vara att eventuellt kunna identifiera någon som gjort något brottsligt. För Kubanerna Örebro kan det säkert underlätta den dagen någon tänder pyroteknik på läktaren. Jag menar att det förhoppningsvis kan utesluta oss som dom som gör det, oavsett vad jag tycker om det.

Vad tror du effekten kommer att bli?

– En viss effekt kan det säkert få på vissa. Fler kanske drar sig för att använda pyroteknik när de vet om att de lättare kan bli avstängda. I Örebro är det ju inte särskilt vanligt med pyroteknik på hemmaläktaren så om det får någon direkt effekt vet jag inte. De som ändå vill använda pyroteknik kommer antagligen att göra det ändå. I övrigt vet jag inte hur utrustningen kommer användas så om tanken är att använda den förebyggande vet jag inte. En negativ aspekt skulle ju kunna vara att folk känner sig övervakade, som jag sa tidigare.