Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kubanernas nya satsning - ensamkommande flyktingar

Kubanerna gör en insats för integrationen – och försöker få fler ensamkommande flyktingbarn på ÖSK-matcherna.

Vi har tidigare uppmärksammat ÖSK:s storsatsning med att få mer folk på ståplats.

Nu startar Kubanerna ett integrationsprojekt. Supporterklubben vill göra en insats för integrationen och kommer samla in pengar för att så många ensamkommande flyktingbarn som möjligt får chansen att gå på ÖSK:s matcher under 2016. Kubanerna gör detta tillsammans med privata initiativtagare. Med hjälp av kommunen ska de hitta ett bra sätt för att lösa detta i pratkiken.

Kubanernas ordförande Konrad Sööder skrev ett långt inlägg på supporterklubbens Facebooksida. Här nedan kan du läsa inlägget i sin helhet:

Kubanerna vill hjälpa till.

Det finaste med fotbollen är inte dom 11 svartvita som springer runt på planen även om det är grundpelaren i allt som vi gör, det finaste med fotbollen är att den bygger broar.

I våra supporterled så är alla jämställda, där spelar inte kön, etnicitet, politisk uppfattning eller inkomst någon roll.

J

Vänner som spänner sig från barn i 10-årsåldern till gubbarna och tanterna som suttit på samma stol på vallen sedan högertrafiksomläggningen. Vänner med olika etniciteter, religiösa övertygelser, sexuella läggningar, sysselsättningar och politiska uppfattningar.

Kubanerna har stått för glädje, kärlek och samhörighet ända sedan föreningen startade 2002. ag som ordförande kan med stolthet säga att jag genom fotbollen funnit så extremt mycket vänner som jag utan fotbollen med största sannolikhet aldrig hade träffat.

Som ordförande är det min skyldighet att vi som förening är det bästa som vi kan vara och framförallt att vi lever upp till dom värdeorden som vi vill att alla medlemmar ska leva upp till.

Det jag försöker få fram är att fotbollen bygger broar.

När det kommer stora mängder nya människor till en stad som Örebro så tydliggörs bristen på bra ställen att träffa människor, hitta ett sammanhang och skapa nya kontakter.

Därför har vi iår bestämt att göra en insats för integrationen i samhället.

Vi försöker tillsammans med kommunen nu hitta ett bra sätt för hur vi ska lösa detta i praktiken och har goda förhoppningar att ha detta klart under februari månad.

Vi vill att så många som möjligt ska ha möjligheten att få gå på fotbollen för att bygga broar.

Därför kommer vi tillsammans med privata initiativtagare att se till att så många ensamkommande flyktingbarn som möjligt får möjligheten att gå och se ÖSK spela match under 2016.

Alla ekonomiska bidrag är mer än välkomna och sätts in på:

Därför sträcker vi nu ut handen till medlemmar, sponsorer och alla som tycker att detta är ett initiativ som man vill stötta.

BG: 5414-9356

Märkning: Fotboll för alla

Swish: 123 122 5473

Med vänlig hälsning

Konrad Sööder

Ordf Kubanerna

Dela gärna inlägget så det får större spridning.