Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kubanernas ordförande positiv

Tobias Andersson är ordförande i Kubanerna, ÖSK:s officiella supporterförening. Han ställer sig bakom beslutet att förlänga med tränaren Sixten Boström.

– Personligen ser jag positivt på det. Det är inget tokigt beslut att förlänga. Men det beror på vad man hade att välja på. Jag vet ju inte vilka tränare som är tillgängliga. Hade det funnits ett alternativ hade det kanske varit en annan sak. Men Sixten är ju erkänt bra, ÖSK blev ju trea förra året. Att det går dåligt i år går det inte att lasta Sixten för. Truppen ser ganska bra ut på pappret, men den är ganska klen vid skador. Det är ju inte Sixtens fel att de är skadade, säger Tobias Andersson.

Upplever du att Kubanerna stödjer Sixten?

– När det går bra är han hyllad och när det går dåligt är det tjänstefel. Men det gäller inte bara Sixten, det är mer hela laget. Jag har inte hört så mycket om honom. Snacket som brukar vara under och efter matcher är mer riktat mot enskilda spelare och inte mot hans beslut. I bland kan det vara att man tycker att någon annan borde fått spela, så då är det ju indirekt riktat mot honom, säger Tobias Andersson.

– Han har gjort det jäkligt bra, så det känns helt klart rätt att fortsätta med honom. Men det gäller ju att han har spelarmaterialet att jobba med.