Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kul med teknik på biblioteket på påsklovet

Teknikkul, påskpyssel, disko och bio. Det är några av aktiviteterna när Nora kommun för första gången satt ihop ett påsklovsprogram.

Annons

Påsklovsprogrammet inleds med ett skärtorsdagsdisko på Gyttorpsskolan, för låg- och mellanstadieelever. Diskot arrangeras av fritidsgårdarna i Gyttorp och Nora.

Fredag till söndag i påskhelgen visar Recordbion i Nora "Grottmannen Dug" och "Ready Player One".

På tisdag arrangerar sedan fritidsgården i Nora en turnering i idrottshuset för högstadiet. På biblioteket visas minibio på både för- och eftermiddag i form av Bajsfilmen, fritt animerad efter Pernilla Stalfelts böcker om livet, kärlek, hår, döden, skräck och bajs.

På onsdagförmiddag bjuds det på babykafé med tips om nya pekböcker på biblioteket. Onsdag eftermiddag kan 6-9-åringar testa enkel programmering ihop med de små robotarna Blue-Bots.

Mer teknik blir det på torsdagseftermiddagen då Komtek bjuder in barn från fem år att bygga linfarare och mitt-i-prick-spel tillsammans med ledare från Örebro kommuns teknikskola på biblioteket. Där finns också en tipspromenad och ett pysselbord för besökare under hela lovveckan.