Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kultur för alla i Noranatt

Musik, dans, poesi, scen, installation... Nattmörkret hyste under lördagen en mängd olika kulturuttryck i Nora. Det gjorde gott för både öga, öra, tunga och själ.

Redan innan mörkrets inbrott smygstartade Noranatt med att några av NBV:s duktiga pianoelever visade vad de kunde i konserten ”Blinka lilla stjärna” i Godtemplaregården. Under ledning av läraren Stella Ermalaeva, uppträdde även de elever som bara gått några få lektioner. Och Stella framhöll vikten av att öva ofta - för att kunna framträda ofta. Alla kan om man vill.

Så blåstes hela arrangemanget igång. Med en ståtlig salut invigde Claes Strömblad, Håkan Nyqvist och Thomas Jonsergård kvällen vid kyrkvallen. Kersti Esselwall Smårs sjöng och en talkör från Nora Amatörteatersällskap välkomnade kvällens gäster. I ett av träden, intill invigningen vajade en installation i ljus, plast och tyg, iscensatt med ljudslinga. Det var Kajsa Forsberg och Eva Erbenius installation ”Identitet”. Orden ”hej” och ”hur mår du” gestaltades.

De allra minsta fick hjälpa kulturpedagogerna på biblioteket att hitta en förlorad örn, som varken fanns runt hörnet eller i örngottet. Karlsängsskolan fylldes av musik och dans i en stor kulturexplosion, med flera hundra gäster på plats. Teaterföreställningar och hantverksutställningar gick omlott, och det var svårt att hinna med allt.

– En fantastisk kväll. Jag har lyssnat på jazz och hört norabornas egna dikter bli upplästa. Jag menar, hur ofta är jag i Nora en lördagskväll klockan elva och har så här trevligt? funderade besökaren John Wagner, som avrundade kvällen med en skål linssoppa i biblioteket.