Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

After earth

Annons

SCIENCE FICTION. Jag inser att Will Smith är stolt över sin son Jaden och tror att han kan ha en karriär som skådespelare. Och visst, som alla föräldrar vill Will hjälpa till och se till att sonens eventuella karriär får en så lätt start som möjligt.

Men att därifrån gå till att dra igång ett projekt som "After earth" (både Will Smith och hustrun Jada Pinkett Smith står som producenter), det är nog ändå att gå lite långt. Och det kommer att kännas i någons plånbok - filmen har redan blivit en megaflopp i USA och kommer inte att komma i närheten av att spela in den förmögenhet det kostade att producera den.

Och detta är mycket förståeligt.

Storyn: tusen år i framtiden är jorden obeboelig efter alla miljökatastrofer. Ett rymdskepp kraschar, de enda överlevande är en far, som skadad ligger kvar i det kraschade skeppet, och hans son. Pappa är hög militär, sonen har velat bli kadett men kan inte leva upp till de högt ställda kraven. Gissa om han nu kommer att bli man när det blir upp till honom att springande, hoppande och fightande ta sig fram genom de igenvuxna skogarna för att hitta den nödsignalsapparat som ska kunna rädda liven på honom och pappa?

Gissa om pappa kommer att bli stolt och göra honnör?

M Night Shyamalan, en gång hyllad regissör till bland annat "Sjätte sinnet", har regisserat och resultatet har blivit en alltigenom tråkig och monoton äventyrshistoria, där den unge Smith slåss med diverse farliga djur och samtidigt blir modigare och modigare.

Jodå, det finns ett par välgjorda och spännande sekvenser, men mestadels är det bara tråkigt. Will Smith ser jag hellre i roller där han får utnyttja sin ovedersägliga charm och sin humor.

Och Jaden Smith? Jag har sett mer övertygande unga skådespelare, om man så säger...

Mer läsning

Annons