Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt för konsten

Annons

Klockan har nästan slagit fem när jag och brorsan limmar fast de sista fjädrarna på ugglemasken. Masken som skall användas i ”Högkvarterets” kommande filminspelning som äger rum nu under de närmaste tre veckorna. Det är ett pressat tidsschema och de senaste dagarna har helt ägnats åt rekvisita samt små detaljer.

Lägenheten vi befinner oss i har vid det här laget förvandlats till en ”crossover” mellan industrianläggning och brottsplats. Badkaret är tapetserat med tidningspapper, luften förorenad av sprayfärg och köksbordet täckt i plast som i sin tur är täckt av fjädrar. Fjädrar som vid minsta nysning eller häftiga utandning exploderar i ett fjunigt moln och letar sig ut över hela köket och in i alla skrymslen.

När jag någon timme senare äntligen får krypa ned i sängen finner jag mig själv ligga där med en otroligt rogivande känsla i kroppen. Jag är för första gången på ett bra tag trött. Skönt trött för att jag åstadkommit något under dagen.

Att sitta uppe och bygga masker till klockan fem på morgonen kanske inte låter särskilt idylliskt för vissa. Men efter en arbetslös vår så uppskattar jag verkligen att få vara produktiv igen. Och att få arbeta med något så roligt som film är ju självklart det även ett stort plus. Det är lustigt att det jag saknar mest som arbetslös är det jag egentligen har mest av: ”ledighet”.

När jag tänker på detta känner jag mig glad som fortfarande är vaken.

Jag ser fram emot den färdiga produkten och jag vet att när allt arbete är färdigt kommer ledigheten att smaka desto bättre. Utanför fönstret ser jag hur solen stiger upp bakom träden och en ny vacker dag uppenbarar sig. Ett lugn infinner sig. Ett perfekt ögonblick. Om det inte vore för fågeldunet som letat sig in i ett obekvämt område dit solens strålar inte når ...

Mer läsning

Annons