Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fredag!

Denna helg är det läge att skippa julmarknaderna och koncentrera sig på några riktiga höjdare i det späckade evenemangsutbudet. 

Annons
Arrangörerna räknar med att det kommer att slås publikrekord på årets O helga natt. (Bilden är från 2013).

1. Cirkus Cirkörs föreställning "Underart" , på Hjalmar Bergmanteatern som ges både i kväll fredag och i morgon lördag. Den är regisserad av akrobaten och jonglören Olle Strandberg som bröt nacken 2005 när han gjorde en trippelsalto och blev förlamad från halsen och neråt.

I föreställningen medverkar sju artister som alla har en anknytning till Olles krasch. Alla på scenen har erfarenheter från världens främsta cirkusscener och bjuder på balansakter, akrobatik, streetdance och jonglering.

2. Oskar Bly Örebro storband, Frälsningsarméns lokal på Kungsgatan, lördag kl 15. En konsert till förmån för hemlösa. Medverkar gör även Roland Källström. En perfekt uppladdning inför punkt nummer tre på helgprogrammet.

3. O helga natt, Stortorget i Örebro, söndag kl 17. Varför vänta ända till julafton och TV4:s förkortade version av allsångsfesten på Stortorget? Bättre då att sätta på sig något varmt och trängas med tiotusentals andra redan nu i helgen. Årets artistuppbåd är minst sagt imponerande: Carola, Peter Jöback, Åsa Fång och Sean Banan. Gry Forssell är programledare och årets lokalartist, Malin Stoetzer, är en trevlig ny bekantskap.

Arrangörerna tror på publikrekord och kommer att sätta upp en storbildsskärm med ljudanläggning vid Köpmangatan så att de som hamnar lite längre ner på torget också ska få en bra upplevelse av konserten.

Detta och mycket, mycket mer hittar du i NA:s evenemangsguide .

Mer läsning

Annons