Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fredag!

Veckorna går så fort den här tiden, och det är redan fredag igen. Det märks i vår evenemangskalender att det är höst igen, nu arrangeras massor roliga grejer för att hålla höstmörkret borta.Här är tre tips för dig som vill hitta på något kul i helgen.

Annons
Ale Möller spelar på Clarion hotel.

1. Black Door Gallery, det fina lilla galleriet på Järntorgsgatan visar en helt ny utställning i helgen. Det är Karin Alfredsson, född och uppvuxen i Jämtland och numera bosatt i Stockholm, som visar naturbilder. Ligger fint brevid Reiduns café också, så det är ett perfekt dubbelstopp på helgpromenaden - först fotokonst, sedan fika.

2. Clarion Hotel har fint besök av bluesmusikerna  Ale Möller, Eric Bibb och Knut Reiersrud. De är ute på en releaseturné för sin platta som släpps i oktober.

3. I helgen arrangeras ett par konstlingor runt om i Örebro, den ena arrangeras i Glanshammarstrakten och den åt Kumlahållet och i  samband med det är det lilla stenhuggarmuséet i Hällabrottet öppet. Har du inte besökt det någon gång, ska du ta chansen. Det är litet men utsökt fint, med vackra stenarbeten från länet.

Eftersom jag vet att flera av er kommer landa i tv-soffan så där framåt kvällen, måste jag också påminna er om att både sista säsongen av den våldsamma tv-serien Son of Anarchy och den nästan lika våldsamma Homeland nu finns ute.

Mer läsning

Annons