Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fredag!

Annons
Utställning i Brunnsparken med glaskonstnären Kjell Engman, formgivare på Kosta Boda.

Puh, veckan går redan mot sitt slut. Men innan vi börjar nästa så finns en hel del smått och gott att se fram mot under helgen. Mycket med lokal nostalgi, eftersom två storheter med rötterna i Örebro finns på plats: Glaskonstnären Kjell Engman som ställer ut i Brunnsparken och Göran Fristorp som sjunger i Nikolaikyrkan med Sven-Bertil Taube.

Men här är några andra tips.

1) Svampskogen. Lördagen tycks bjuda på hyfsat väder så packa matsäckskorgen och kolla hur långt trattkantarellerna kommit.

2) Gallerirunda i Örebro, är lördagsalternativet för dig som föredrar staden. Start som vanligt kl 13 på Konstfrämjandet Bergslagen i Wadköping. Rundan tar cirka 1,5–2 timmar och är ett samarbete mellan Konstfrämjandet, Galleri Nord, Black Door Gallery, Örebro konsthall, Örebro läns museum och Örebro läns konstkonsulent.

3) Spana in Bielkemässen. En liten söndagsutflykt kanske. Kumlas representationsvåning med inredning från officersmässen på I3 visas på eftermiddagen. En folkmusikgrupp och blåskvintett ur orkesterföreningarna i Örebro, Kumla och Hallsberg underhåller.

Mer läsning

Annons