Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fredag!

Mörkt och kallt ute, men varmt och skönt inne. De här första hösthelgerna är som gjorda för goda berättelser, oavsett i vilken form de kommer.

Annons
Länsteatern har premiär på höstens storsatsning Chaplin.

1. I morgon är det premiär för Chaplin på Länsteatern. Teater är ju verkligen bra på att berätta historier och det ska bli spännande att se hur de skildrar Chaplin och hans värld - som mest av allt är känd från bio. I måndags tjuvtittade vi på deras föreställning och träffade Sara Lindh som spelar just Chaplin. Här kan du se tv-inslaget om henne och föreställningen.

2.Hemma hos oss har tv-serier på box eller via diverse streamingtjänster helt slagit ut det vanliga tv-tittandet. Just nu lägger vi flera timmar i veckan på den amerikanska TV-serien Boardwalk Empire som handlar om förbudstiden i USA och baserad på verkliga händelser. TV-serien är skapad av Terrence Winter och det första avsnittet regisserades av Martin Scorsese och kostade 20 miljoner dollar att göra, och är därmed det dyraste pilotavsnitt spelats in till en TV-serie.

3. När filmen Billy Elliot gick upp på biograferna för snart 15 år sedan, gick den rakt in i hjärtat på mig, med sin fina historia och sin värme. Nu finns den som musikal också, med musik av Elton John. På söndag direktsänds den på Bio Roxy, något som vi berättade om tidigare i veckan.

Mer läsning

Annons