Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fredag!

Tre helgtips – tre olika genrer. Det är bara att välja, efter tycke och smak.

Annons

1. För dig som missade förra sommarens härliga uppsättning av "Otello" på Opera på Skäret finns chans att uppleva Verdis mästerverk live på bio i helgen. I morgon lördag direktsänds en föreställning från Kungliga Operan i Stockholm, med Malin Byström och Kristian Benedikt i huvudrollerna. Den senare har för övrigt hörts på Skäret i både "Carmen", 2011, och "Lucia di Lammermoor", 2012.

Föreställningen visas live på Bio Roxy i Örebro, med start klockan 15. 

2. För ett år sedan gästade den kanadensiska gospel- och soulsångerskan Kiralina Örebro för att sjunga på en välgörenhetskonsert. I morgon lördag återvänder hon till S:t Nicolai kyrka för ett liknande event. Förra gången gick intäkterna till organisationen Streetlights barnhem i Manilla. Den här gången går pengarna till Panzisjukhuset i Kongo Kinshasa.

3. Jazz i källaren på Hotell Stinsen i Hallsberg är aldrig fel. I morgon lördag kommer Elin Larsson Group dit för att bjuda på sin sköna mix av  jazz, rock, pop, fri improvisation och folkmusik. Elin är en saxofonist av rang, med en riktigt samspelt ensemble i ryggen. Räkna med rejält med sväng!

Fler helgtips finner du i NA:s evenemangsguide.

Mer läsning

Annons