Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fredag!

Helgtips: Högläsning av Barbro Lindgren, rullskridsko-racing och toarullar som sjunger Mello-låtar.

Annons
Ylva Hällen är programledare för Barnkanalens Minimello.

1. Magnus Wetterholm på Stadra teater bjuder in till två kvällar med högläsning av gamla manuskript, flera av dem författade av barnboksfavoriten Barbro Lindgren. "Manuskripten on ice" ges i Stadra norr om Nora, fredag och lördag. Medverkar gör, förutom Wetterholm själv, Eva Haldert och Lasse Forss.

2. Hört talas om Roller derby? I morgon lördag finns chans att se den spektakulära sporten på Tegelbruket i Örebro. Roller derby är en kontaktsport som utövas på rullskridskor. Sporten går ut på att utövarna, uppdelade i två lag, kör på en oval inomhusbana och poäng delas ut till en spelare (jammern, märkt med en stjärna på hjälmen) som kör förbi varje medlem (blockers) av motståndarlaget. Blockers uppgift är att blockera vägen för motståndarlagets jammer och hjälpa sin egen jammer att lättare komma förbi. Detta görs med hjälp av olika strategier. Laget med flest poäng vid matchens slut har vunnit.

3. Nästa helg kommer SVT:s barnprogram Minimello till Stadsbiblioteket i Örebro. Men redan nu på söndag blir det workshop på biblioteket för barn som vill tillverka egna Minomellogubbar – av toarullar.

Fler evenemangstips hittar du här.

Mer läsning

Annons