Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fredag - Snoop och bokklubb

Nu när snön och kylan fortfarande håller sig borta, kan man med gott samvete ägna sig åt annat än friluftsliv när man äntligen får ett par lediga dagar.

Annons

1.Även om det alltid är lika härligt med helg, så måste man väl ändå säga att en av årets större nöjeshändelse väntar precis bortom söndag. På tisdag kommer ju Snoop till Örebro och här på tidningen laddar vi som bara den inför hans besök på Ritz. Vi hoppas till och med fortfarande att han ska ringa upp oss så vi kan ge er en intervju inför hans gig, och själv tänker jag lära känna honom lite bättre genom att lyssna på hans låtar.

2.På lördag startar också utställningen ”Vi har en viktig grej på gång” på Örebro konsthall. Det är en samlingsutställning med serieteckningar. Den är planerad sedan lång tid tillbaka, men får förstås extra aktualitet efter den fasansfulla attacken mot den franska satirtidskriften Charlie Hebdo, även om just bilderna som visas på den här utställningen tar upp helt andra saker. På söndag kan man dessutom gå dit och få tips om hur man ritar sin egen serie.

3.Jag ska också unna mig ett riktigt långt boksamtal med min bokklubb. Vi är ett gäng kvinnor som ses med jämna mellanrum och nu har vi läst ”Utan personligt ansvar” av Lena Andersson. Jag gillade den, men tycker att den första boken om Ester, ”Egenmäktigt förfarande” bättre. Men både kan utan problem förgylla en ruggig helg så här i början av året.

Mer läsning

Annons