Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benjamin and the traveling family 

Annons
Potential. Benjamin and the traveling family från Karlstad behöver växa till sig lite.

På den mindre scenen i Nora folkets park spelade det unga bandet Benjamin and the traveling family, bestående av fyra killar från Karlstad. Framträdandet var lagt alldeles innan Wiehe, Andersson och Jensen skulle spela och många hade redan tagit plats vid den stora scenen.

Med både banjo och mandolin bland instrumenten såg det ut att kunna bli ett intressant sound, men när bandet väl kom i gång hade jag önskat att instrumenten hade använts på ett mer framträdande sätt. Mandolinen var svår att höra och banjon fungerade mer som en bas eller kompgitarr. Jag hade gärna hört mer av båda, och saknade bluegrass-banjon.

Deras mest populära låt ”Charlestown”, om hemstaden Karlstad, blev även spelningens höjdpunkt. Här användes banjon på ett mer traditionellt sätt och låten kändes som den countryinspirerade folkrock jag hade väntat mig.

Efter spelningen fick jag veta att bandet bara har spelat i nuvarande konstellation sedan i vintras, och det märktes. Sångaren verkade ha en egen vision, en rätt lovande sådan, medan de övriga i bandet mest kändes som ett inhyrt kompband. Det fanns ingen märkbar synkronicitet emellan medlemmarna.Bandet har potential. De har flera bra låtar men de känns lite ofärdiga. Å andra sidan har de bara spelat med varandra sedan i vintras, så de har tiden för sig.

Idén med countryinspirerad folkrock ser bra ut på papper, men live framgick tyvärr inte konceptet.

Mer läsning

Annons