Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Succe för Voxfestivalen

Med ungdomarnas favoriter på scenen, härligt väder och en nyfixad park blev Voxfestivalen i Varbergaparken en succé.

Annons

Vox står för Varberga-Oxhagen, och är namnet på festivalen. När klockan var fem på eftermiddagen var det fullt ös i parken.

– Vi har aldrig haft så många här så här tidigt på eftermiddagen, sa Andreas Hammarbäck, Öbos distriktschef för stadsdelarna Varberga och Oxhagen.

Bostadsföretaget Öbo är arrangör, tillsammans med Hyresgästföreningen och studieförbundet Bilda. På plats fanns också ett tält från områdets fritidsgårdar och flera utställare.

På lördagen arrangerades Voxfestivalen för åttonde gången. Nöjespark för barnen, artister på scen för ungdomarna och filmvisning för hela familjen på kvällskvisten.

– Den har vuxit från att ha varit en stadsdelsfestival till något för hela Örebro, berättade Andreas Hammarbäck. Det är ett sätt för oss att ge något tillbaka till alla våra hyresgäster.

Stämningen var hög. När turnébilen för hiphopgruppen OIAM anlände, där bland annat artisterna Malcolm B och Adam Kanyama ingår, sprang publiken fram och ställde sig i kö för autografer. Och både Adam och Malcolm tog glatt emot publikens uppskattning.

– Vi väntar på Dani M, berättade Mirjam Assefaw som tillsammans med sina syskon och kompisar stod framför stängslet vid scenen.

– Och Malcolm B och Adam Kanayma från X-factor! sa kompisen Saron Selomon.

De kommer från Varberga och var glada för festivalen.

– Vi är jätteofta här i parken och tycker mycket om den, men det är extra kul idag.

Flera av dem hade varit på Voxfestivalen förut.

Hänförd och glad stod Simon Ledstam från studieförbundet Bilda, som höll i trådarna för musiken, och tittade när dansgruppen So Mad Crew dansade.

– Det är roligt att kunna lyfta fram lokala artister tillsammans med större artister utifrån, sa Simon Ledstam.

Dansgruppen So Mad Crew uppträdde direkt efter gruppen Bruukout från Vivalla.

– Vi har planerat för festivalen ända sedan förra året. Det har varit viktigt för oss att veta vad ungdomarna själva vill se, och samarbetat nära med fritidsgårdarna.

– Om man kan gå härifrån med ett leende ikväll är jag glad, sa arrangören Georg Barsom. Vi vill visa att Varberga och Oxhagen flödar av liv. Och att vi här mäktar med att skapa en festival som välkomnar hela Örebro.

Kvällen avslutades med filmvisning i det gröna. Under söndag fortsätter festivalen, då bland annat gruppen Smash into pieces och Amy Diamond uppträder.

En idol. Benjamin Ibrahimbegovic, Ali RIad, Samuel Ljung och Måns Güvenal ville gärna se Dani M.
Stämningshöjare. Dansgruppen Buurkout från Vivalla drog igång publiken.
Förväntansfulla. Danait Assefaw, Zebib Tekle, Sinnit Assefaw, Semhar Assefaw, Saron Selomon och Mirjam Assefaw såg fram emot att se Adam från X-factor uppträda.
Efterfrågad. Rapparen Malcolm B, känd från X-factor, fick skriva många autografer under kvällen.

Mer läsning

Annons