Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Vår- och sommarstilar

De senaste veckorna har bjudit på många fina dagar. I tunnare och ljusare kläder hälsar vi sommaren välkommen. NA har varit ute på stan och pratat vår- och sommarstilar.

Annons
Filippa Jansson- O'Leary, 13 år, ÖstansjöJeans och jacka: Gina tricotTröja: BikbokSkor: Ärvda

Ute på stan vimlar det av olika färger och stilar, anpassade efter tycke och funktion. Kerstin Engstrand från Örebro, är modeintresserad och gillar den klassiska stilen.

- Kavaj är mitt favoritplagg. På våren brukar jag ha rött och en del lila, gärna grå byxor istället för svart. Jag har många egna idéer när det kommer till min klädsel, men ser gärna på modeprogram på tv för inspiration.

Maj Eriksson är på besök från Östersund med anledning av en bibliotekskonferens. NA träffar på henne när hon är ute just på en shoppingtur.

- Jag klär mig enkelt och smidigt, gärna ledigt men har kavaj ibland och då blir det mer propert. Jag kör mycket jeans och nån T-shirt eller tunika och Desigual är favoritmärket. Det härligaste med våren och sommaren är att man äntligen får ta av alla vinterkläder. Vintertid blir det mycket svart och grått, och på våren blir det lite gladare, man byter färger, jag älskar grönt.

Att hon arbetar på bibliotek påverkar inte hennes klädstil särskilt mycket.. Det finns inga speciella krav på hur man ska klä sig i mitt yrke, men man ska vara hel och ren. Men man kan ha vilken stil man vill, och jag har nog flera olika stilar.

På Köpmangatan strosar Tzegga Tuolde, som gärna hittar inspiration till sin stil genom att titta på folk på stan.

- Jag gillar kläder med färg, egentligen vad som helst med färg. På vår och sommar vågar jag ännu lite mer färg, men mitt favoritplagg är faktiskt en marinblå tunika.

Lars Hjalmarsson blir lite förvånad när han får frågan att berätta lite om sin stil, eftersom han egentligen inte alls är modeintresserad. Klassiskt ska det i alla fall vara.

- Skorna ska vara såna här, amerikanska loafers. Men de tillverkas inte längre tyvärr så dem får man leta efter och hoppas att de gamla håller. Sedan ska det vara skjorta. Vår och sommar har jag lite tunnare kläder, en skjorta eller pikétröja går också.

Vid slottet har Moa Torstensson och Fanny Andersson slagit sig ner med varsin glass. Med sommarkläder och solglasögon njuter de av det fina vändret och en ledig stund.

- Jag har en blandad stil och använder bara det jag vill ha och känner för. Jag har egentligen samma kläder under vinter som på sommaren. Jag kan till exempel ha linne på vintern, men då har jag en tjock tröja till, säger Moa.

- Jag klär mig bekvämt i neutrala färger och får hellre in färg genom någon accessoar. Jag får mycket inspiration från kompisar och folk man ser på stan. På vintern blir det mer mysiga kläder och på sommaren mer färg, svalt och lätt, förklarar Fanny.

Men det allra viktigaste, det är solglasögon, är de båda överens om.

Lars Hjalmarsson, 63 år, HallsbergJeans: DressmanSkor: Amerikanska loafersSkjorta: StrandbergsTröja: Murray, från Strandbergs
Maj Eriksson, 49 år, ÖstersundByxor: Acne-jeansTröja och väska: DesigualSkor: Burmans skor i Östersund. Jacka: Från någon liten affär i Östersund
Kerstin Engstrand, 63 år, ÖrebroByxor: KappahlTop och väst: EvaJacka: Garderobsfynd
Moa Torstensson, 20 år, ÖrebroKjol: IndiskaTopp: MonkiSkor: Från en resa i ThailandFanny Aronsson, 20 år, ÖrebroSkor: StadiumByxor: CarlingsLinne: MonkiCardigan: Weekday
Tzegga Tuolde, 50 +, ÖrebroTröja: Köpt i USAKavaj: Gammalt garderobsfyndByxor: Från någon affär i örebro, Favoritaffärer: Vero moda, Zara

Mer läsning

Annons