Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodigt allvar för Örebros gladiator

Det är ingen lek och ingen show när Örebros egen gladiator, Patrick Lessa, gör comeback i kvällens premiär av tv-programmet Gladiatorerna.
- Det smäller hårt och det är på riktigt.

Annons
Patrick Lessa är med och tävlar i årets säsong av Gladiatorerna.

Det var åtta år sedan Patrick Lessa, i samråd med sin mentor, sökte till Gladiatorerna som utmanare.

- Jag tyckte egentligen inte hade jag hade något där att göra, bland de där stora killarna, säger Patrick Lessa.

Men han klarade testerna, kom med i tävlingen och vann till slut den sista säsongen innan uppehållet. Det var då det började.

Träning på allvar

- Det var väldigt imponerande att möta gladiatorerna. När jag kom hem började jag ta träningen på allvar. Jag tyckte att det var häftigt med muskler.

Eftersom programmet var populärt, hoppades Patrick Lessa att det skulle återkomma. Han hade blivit triggad att börja träna på allvar. Och det var resultaten han sökte, men han hade alltid gladiatorutmaningen i åtanke.

- Det var ju inte huvudmålet med träningen, men någonstans i bakhuvudet fanns det ändå en tanke på att försöka komma med igen, om programmet åter skulle starta, säger Patrick Lessa.

Så i januari, för ett år sedan, kom beskedet att TV 4 sökte nya medverkande till programmet. Den här gången var det en tjugo kilo tyngre Patrick Lessa som sökte. Som gladiator. Ikväll är det premiär för en ny säsong av programmet och Örebros gladiator är laddad.

Ingen lek

- Det är ingen lek och ingen show. Det smäller hårt och det är på riktigt.

Är du en dålig förlorare?

- Jag gillar ju inte att förlora. Och är väldigt självkritisk. Men det gäller att göra sitt bästa på träningen och satsa hundra procent på tävlingen. Förlorar man får man gilla läget.

Inför kvällens premiärprogram kommer Patrick Lessa sitta bänkad framför tv:n.

- Ska jag vara ärlig känns det nervöst. Jag har varit iskall hela tiden. Men när jag vaknade imorse kändes det pirrigt. Och spännande.

Mer läsning

Annons