Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camilla Thulin

Annons

Hur många texter har man inte läst om att hitta sin stil? Och ärligt – hur många tips har man tagit till sig? När nu Camilla Thulin kommer med sin stilbibel så är den faktiskt lite annorlunda. Eller vad sägs om det här citatet: ”De flesta vuxna kvinnor jag känner har fått för sig att de har fula över- och underarmar. Att det skulle vara fult med gäddhäng är en idiotisk gammal klyscha! Vem bryr sig ? Absolut ingen kan jag garantera dig.”

Otroligt skönt att läsa några befriande ord om en sådan töntig grej som gäddhäng. En del av er har säkert aldrig ägnat en tanke åt det eventuella bekymret men sorgligt nog gör alltför många det. Här och där i boken kommer Camilla med några vassa ord om hur galet vi tänker. Men det mesta är uppmuntrande och positiva tips om hur vi i stället borde tänka.

Kläddesignern, kostymtecknaren och stylisten Camilla Thulin har ett gediget cv och erfarenhet från många olika områden och i det här bokprojektet vänder hon sig till kvinnor som är intresserade av att bli vän med sig själv och sin kropp. Hon vurmar för personlighet och ger många tips om hur man ska våga klä sig som den man är. Och hon sticker inte under stol med att hon vill ha mer feminint tänkande: Visa kurvorna, kvinnor! Det går faktiskt oavsett klass, kassa och storlek, visar hon.

Lätt att säga för en sån som Camilla, kanske någon invänder. Och visst, hon är lång och ståtlig, har en fantastisk figur, långt och tjockt hår. Det går att konstatera på bilderna i boken men hon visar också upp sig när hon är omålad, sitter med papiljotter i håret och står vid strykbrädan. Dessutom tillhör hon den stora gruppen 50-plussare som sällan har någon röst när det handlar om kvinnlig fåfänga. En ålder där de flesta borde ha funnit sin stil och sin självkänsla men i stället förlorar sig i att leta efter sina brister.

Styrkan i boken är att Camilla vänder sig till oss som är genuint intresserad av kläder och mode, det gäller lika mycket skovård och val av arbetskläder som storlekar och shopping. Hon är både kritisk och uppmuntrande och hon har befriande sunda åsikter om både rynkor och åldrande vilket känns kul att läsa. Ett kapitel ägnar Camilla åt second hand och vintage som verkligen ligger i tiden.

Ytterligare ett plus är att hon ger plats för ett par gästskribenter som får dela med sig av sina synpunkter på stil, varav Susanne Ljung, känd från bland annat radioprogrammet Stil, känns som självklar.

Mer läsning

Annons