Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ärlig bok som lär om livet

Klas Ingesson, Henrik Ekblom YsténDet är bara lite cancer : Om livet, döden och myten om mig självOffside press

Annons

Biografi. ”Det får inte bli någon Zlatan-bok om hur jävla bra jag var”. Så har Klas Ingesson själv sagt innan boken ”Det är bara lite cancer” började skrivas.

Biografin, som han tagit hjälp av Henrik Ekblom Ystén för att hinna skriva, är en ärlig skildring av en fotbollstokig pojke i Ödeshög. En tonårig Klas som drömmer om att jaga älg, en fotbollstalang som lämnar tryggheten i Ödeshög och ger sig ut i världen. En skildring av en internationell fotbollsspelare som drömde om att återvända till sina hemtrakter för att jaga älg och röja skog.

Genom Klas Ingessons klarsynta ögon beskådas inte bara hans karriär som fotbollsspelare och ledare, även hans barndom och tiden efter fotbollskarriären får vi en ärlig inblick i. Det är kontraster. Det är livet, kärlek och vänskap. Tyvärr är det också döden. Den där sjukdomen som Klas Ingesson försökte besegra, som han vägrade låta stoppa honom från att träna Elfsborgs A-lag in i det sista. Sjukdomen som till slut inte gick att blunda för.

Det blev ingen Zlatan-bok av det här.  Boken gör inget försök att försköna eller förhöja. Det är bara ärligt. Och det gör ont, precis rakt igenom.

Oavsett om man är intresserad av fotboll eller inte - man lär sig något i den här boken. Om livet och om döden. Om en fantastisk man som tyvärr förlorade den där kampen han så gärna ville vinna.

Lotten Engbom

Mer läsning

Annons