Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingegerd Backlund

Litteraturredaktö[email protected]

Annons

Hej och välkomna!

Äntligen finns våra bokrecensioner även på nätet. På så vis kan du få boktips när du vill ha ny inspiration samtidigt som du kan få tips om vad du inte behöver lägga tid på. Åtminstone enligt våra recensenter, som presenteras här nedanför mig på sidan.

Vi kommer att bygga ut denna sida succesivt, tanken är att ni läsare ska kunna delta med ert engagemang i ännu högre grad framöver.

Men för att vi verkligen ska fira att sidan finns här för er nu så inbjuder vi till en tävling med generösa priser. Vi vill helt enkelt ha ditt bästa boktips och en motivering varför denna bok har betytt så mycket för dig. Den bästa motiveringen vinner böcker till en summa av hela 1.000 kronor som kan nyttjas i en bokhandel nära dig. Vinsten räcker till flera tjocka praktverk eller en jättemängd pocketböcker. Perfekt till sommaren i hängmattan, eller hur? 

Det är jag, Ingegerd Backlund, som sköter sidan. Precis som våra recensenter så ska jag presentera mig, för det händer att jag också recenserar.

Jag är en bokfantast sedan unga år och läser böcker ur i stort sett alla genrer, med undantag för fantasy och sci-fi, men det kanske kommer.

Som tonåring i sommarstugan upptäckte jag hyllan med deckare. Där stod böcker av Jenny Berthelius, John Dickson Carr och Jonathan Stagge och inte att förglömma - Stieg Trenter. Dessa guldkorn räddade mig flera regniga somrar. 

P.G. Wodehouse, Sherlock Holmes, Desmond Bagley och Alistair McLean kom sedan till mig i min läsfåtölj och - han som heller aldrig fick nobelpriset - Graham Greene, som fortfarande är en favorit.

Det är också Luis Sepúlveda och Heinrich Böll men ett tag läste jag också allt av Rosamunde Pilcher (hennes bästa är Snäcksamlarna, fantastiskt tyckte jag då, jag vågar inte läsa om den, tänk om den inte håller längre....)

Men var bok har sin tid.

Just nu läser jag Teju Coles "Varje dag är tjuvens dag".Har hunnit med en tredjedel. Är inte riktigt fångad ännu, vi får se vad vår recensent tycker, kanske bör jag fortsätta eller inte.

Vid sidan av bokläsningen så umgås jag mycket med vänner och så reser jag så ofta pengarna räcker. Ett tips är Krakow, en fantastisk stad, billig dessutom. Jag har man och en 22-årig dotter som också läser mycket (och älskar Sara Stridsberg och Kristofer Ahlström bland andra).

Jag är nyhetsjournalist i grunden, min styrka är att jag är bra på att hitta nyheter, men har fram till ett par år sedan jobbat med det man i tidningsbranschen kallar feature, det vill säga material som handlar om allt från resor till personporträtt. Sedan ett par år arbetar jag med samma material, fast centralt inom Promedia, där din tidning ingår. Och till min lycka så ligger bokrecensionerna på mitt ansvar.

Så om du har synpunkter, tips eller funderingar om bokvärlden i allmänhet, så hör av dig till mig. Och gärna med tips om bra böcker!

Hälsar

Ingegerd Backlund

Featureredaktör

Mer läsning

Annons