Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Kepler

Annons

En flicka mördas på en anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende norr om Sundsvall. Även en anställd sjuksköterska hittas ihjälslagen på samma anstalt.

Kriminalkommissarie Joona Linna beordras att som observatör delta i utredningen. Fast han är tjänstledig på grund av en internutredning av honom.

En ensamstående mamma tillika präst lämnar sin lille son i bilen när hon måste ut och kissa. Någon hoppar in i bilen och kör i väg.

Flora Hansen är en medelålders kvinna som flyttat tillbaka hem till sina despotiska fosterföräldrar. Hon håller seanser för att få in lite extra pengar och en dag får hon plötsligt en uppenbarelse i form av en liten flicka.

Och så har vi Elin Frank, en frånskild barnlös kvinna med stor förmögenhet som arbetar med välgörenhet.

De är några av karaktärerna i författarparet Alexandra Coelho Ahndorils och Alexander Ahndorils senaste och tredje bok under pseudonymen Lars Kepler. Skickligt vävs de olika personernas liv samman till en spännande och stundtals oemotståndlig historia i allra bästa deckarstil.

Joona Linna är en smått märklig man med en lika fascinerande bakgrund och skildras tack och lov i ”Eldvittnet” mer återhållsamt än i bok nummer två. Arketyper som han tjänar i trovärdighet på att tonas ner.

Det har verkligen skett en utveckling av karaktärer och intrigbyggande sedan första Kepler-boken kom för två år sedan. Den första led av lite för många intriger och den andra av för många spänningsklichéer och övermänniskor. Nu är personskildringarna tryggare och storyn är avundsvärt skickligt komponerad.

Lars Kepler-konceptet har stabiliserats och nu hänger fortsättningen på paret Coelho-Ahndorils egen berättarlust.

Mer läsning

Annons