Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mia Skäringer

Annons

”Och kom ihåg: jag är ingen psykolog, jag har fullt upp med mig själv. Så förvänta dig inga klokheter och tips, jag är bara jag.” Så skriver Mia Skäringer redan i inledningen av sin nya bok ”Avig Maria”. Att hon avskriver sig psykologansvaret redan från start tror jag att hon gör klokt i. För annars är det lätt att tro att hon har svar på det mesta. Åtminstone i min värld. För Skäringer är inte bara tokrolig - hon utstrålar även en livsvisdom som många andra bara kan drömma om.

Skäringers nya bok är, precis som den förra, en samling av hennes krönikor och blogginlägg. Läsaren får följa hennes upplevelser och sinnesstämningar på ett förhållande intimt sätt. Hon bjuder på ett brett register, det finns plats för både glädjeämnen och sorgestunder, tillika styrkor och svagheter i hennes korta texter om tillvaron i stort.

Jag sträckläser. Och medan jag sträckläser så hör jag hennes röst i huvudet. Medan jag läser Skäringers reflektioner om dåtid och nutid samt om hennes avklädda beskrivningar av känslor och upplevelser inbillar jag mig nästan att jag känner henne som person. Det göra jag givetvis inte, men jag tackar å det varmaste för smygtitten in i hennes verklighet. Det var en läsning som inbringade värme och en välbehövlig styrkeinjektion i en vardag där kalendern är lite för fullsmäckad. Jag blev berörd. Så mycket mer finns inte att tillägga.

Mer läsning

Annons