Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Originell intrig i kyrklig miljö

Ingemar AnderssonEn viskning till en död vänFaun förlag

Annons

Spänning. Ingemar Anderssons senaste detektivroman ”En viskning till en död vän” utspelar sig i en oväntad och överraskande miljö. Författaren har tidigare gett ut ”Det förflutnas skuggor” (2013).

Dramats huvudperson i den nya boken är prästen Karl och kyrkan med sina ritualer står i centrum för händelserna.

Det hela börjar med att han har fått den tunga uppgiften att begrava sin allra bästa vän som har blivit brutalt mördad. Änkan, som också har minderåriga barn, sörjer sin man och tappar sin gudstro. Vi får följa hennes tvivel och Karls roll som själasörjare och vän.

Alla pratar om vilken underbar och oförvitlig person den döde var och ingen begriper varför just han har blivit mördad. Det måste vara ett misstag! Detta väcker Karls nyfikenhet och han upptäcker snart att något döljer sig bakom den vackra fasaden. Avslöjandet försätter honom i en farlig och svår situation, inte bara som präst utan också som medmänniska.

Första delen av boken är spännande och lättläst med en originell intrig. Författaren ger en inblick i en miljö som är både sluten och komplicerad.

Ingemar Anderssons egen erfarenhet som präst gör att personteckningarna blir mycket trovärdiga. Tyvärr så håller inte riktigt berättelsen ihop ända fram till slutet. Men som helhet blir det ändå en bra och läsvärd upplevelse.

Mer läsning

Annons