Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofi Fahrman

Annons

Hon har fullständig kontroll över vad som är inne och vad som är ute. Hon kan alla modemärken på sina fem fingrar. Hon planerar grundligt för att alltid synas i rätt vimmel och fascineras ständigt över olika människors outfits.

Elsa är modebloggerskan nummer ett. Hon innehar en prestigefylld plats i Stockholms innevärld som många unga kvinnor skulle offra sin högra hand för att få besitta.

Men säg den harmoni som varar för evigt. Efter att ha arbetat ett par år som exklusiv moderedaktör på Bladet får nämligen Elsa ytterst olägliga nyheter. Bladet ska säga upp ett stort antal anställda och hon är en av dem. Beskedet kommer som en chock för Elsa. Vad ska hon göra nu? Hon måste ha ett nytt jobb.

”Elsas hemlighet” är den tredje boken i Sofi Fahrmans trilogi om modebloggerskan Elsas glamourösa offentlighet och något mindre glittrande vardag. En läsning som torde få många hypertrendkänsliga munnar att vattnas. Denna gång har Fahrmans dessutom blandat in gästförfattare som Mini Anden och Johan Renck som en extra krydda till sin läsande publik.

I boken får vi följa Elsa i skilda miljöer som sträcker sig mellan Stockholms innekretsar, Djursholms fashionabla överklasstillvaro och New Yorks trendkänslighet till den elementära småstaden Borås och alpernas friska luft.

”Elsas hemlighet” är en lättläst bok som är fullständigt fullsmetad med detaljerade märkesbeskrivningar och namedroppande. Förmodligen är detta jätteintressant för en stor publik. Och det är ju kul för dem. Men personligen viftar jag varken på intresseflaggan eller höjer på ögonbrynen över detta alster. Och mitt svaga engagemang handlar helt enkelt om att jag inte fängslas av storyn.

Mer läsning

Annons