Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campus 48h ska bli en ”nära” studentfest

Efter tre år på Frimis flyttar Campus48h-festivalen i år tillbaka ut till Kårhuset. En nödvändig förändring för att få tillbaka kärnpubliuken, studenterna, menar arrangörerna.

Annons

Fyra dansgolv och en scen har dukats upp inomhus och på baksidan av Kårhuset på campus. Och intresset är stort. 1 800 två-dagarsbiljetter har sålts i förköp. Men totalt ryms cirka 2 000 besökare så arrangörerna räknar med att ett begränsat antal köper biljett i dörren varje kväll.

– Det verkar som om studenterna är extremt glada över att få tillbaka arrangemanget på hemmaplan, konstaterar Martin Rosén på företaget Adwyse som ordnat nattklubbsfestivalen sedan starten 2009.

Då hölls Campus48h på Kårhuset men efter tre år förlades festivalen till Frimis i centrala Örebro, ökade i popularitet och växte rejält. År 2012 belönades den med Millencolin Music Prize med motiveringen ”De har gjort det roligare att vara örebroare.” Årets därpå slogs publikrekord med 12 000 gäster på två dagar.

Men flytten till Frimis innebar också en mer blandad publik, något som Martin Rosén med facit i hand inte är helt nöjd med.

– Vi tappade lite poängen med det vi gjorde. Det är ju ändå en studentfestival. På det här sättet hoppas vi få tillbaka kärnpubliken, studenterna.

Förutom lokala dj:s uppträder flera aktuella artister under festivalen. På fredag spelar Hip-hopduon Medina som nyss släppt sommarsingeln ”Tills vi koolar” (se video ovan) och Panda de Panda, alias Thibo Girardon, som gör sin dansanta electrobeatshow.

Men redan ikväll, valborgsmässoafton, invigs festivalen med örebroaren Jiar ”Al Azif” Garmiani som dj:ar med inriktning på electro-house samt före detta boxaren, numera rapartisten, Kodie.

Och så kvällens huvudakt, Familjen (Johan T Karlsson), en färgstark profil som den bredare publiken kunde stifta bekantskap med i tv-programmet ”Så mycket bättre” i vintras.

Mer läsning

Annons