Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carola och Jöback till årets O Helga natt

Carola, Peter Jöback, Åsa Fång och Sean Banan är årets artister på O, Helga Natt. Gry Forssell är programledare - och årets lokalartist är Malin Stoetzer.

Annons

Den fjortonde upplagan av O, Helga Natt slår rekord i överraskningar. Peter Jöback, Carola Häggkvist, Åsa Fång och Sean Banan står på scenen. Gry Forssell är programledare. Pelle Ankarberg leder den nya orkestern. Och i det kreativa teamet bakom scenen  finns regissören Tine Matulessy, som bland annat står bakom Allsång på Skansen och Lilla melodifestivalen, samt  en av Sveriges mest anlitade manusförfattare - Johan Hedberg, tidigare nöjeschef på NA och i dag aktuell med "Hellenius hörna". Han har dessutom både Melodifestivalen och Let’s Dance på sitt cv.

- Han har jobbat med både liveproduktioner och tv, så här får han göra ett arrangemang med båda uppläggen. Extra kul att han är örebroare, säger Richard Kennett, producent som är mycket nöjd med årets line-up.

- Vi är överlyckliga med årets uppsättning, både på och bakom scenen. Årets artister är sannerligen inte de lättaste att boka. De har massor av förfrågningar, säger Richard Kennett.

Malin Stoetzer blir årets lokalartist. P4 Örebros lyssnare röstade fram Malin som nu alltså får stå på scenen på Stortorget 7 december.

- En fantastisk sångerska. Jag satt med i juryn som valde ut slutkandidaterna, och trots att hon var dålig i halsen när hon sjöng vid vår audition så gjorde hon verkligen ett starkt intryck.

Men det finns ännu mer lokalt. Tv-producent är Sven Stojanovic, son till nyligen bortgånge fotbollsprofilen Milivoj Stojanovic. Och förutom stjärnartisterna får publiken njuta av O, Helga Natt-kören under ledning av Fred Sjöberg och den nya orkestern under ledning av Pelle Ankarberg.

Richard Kennett tror att årets uppsättning kan locka rekordpublik till Stortorget om det blir bra väder. I så fall över 25 000.

- Risken finns, säger han.

Mer läsning

Annons