Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Coola gänget” vann filmtävling

Tio lag deltog. Sex gick i mål. På onsdagskvällen presenterades en vinnare. Det blev filmen ”Coola gänget” som fick ta emot biopublikens jubel på Bio Roxy.

Annons

Noomaraton är en kortfilmstävling som arrangerats varje år sedan 2000. Reglerna är lika enkla som stressande, att producera en max fem minuter lång film på 24 timmar.

Totalt tävlade 182 lag i 14 län runt om i hela landet. Tio lag ställde upp i Örebro. Sex lyckades slutföra en film.

Årets tema var Sanning och konsekvens. Filmerna var tvungna att innehålla tre platser, en klubblokal, under ett träd och i en hiss. Dessutom måste tre föremål finnas med: kontakt, karta och läppstift.

Örebrojuryn tyckte att ”Coola gänget” var bäst, producerad av Team Cupcake, med motiveringen: ”Första pris går till en film där tävlingens kriterier på ett naturligt sätt använts för att skapa en berättelse med ett tydligt budskap. Med ett fint foto, ett naturligt skådespel, egenkomponerad musik och en gnutta magisk realism får vi lära oss att sann vänskap bara kan uppnås om man är sann mot sig själv.”

Team Cupcake fick även ta emot Publikens pris, efter filmvisningen på Bio Roxy.

Juryns andrapris gick till Team Overkasts “Konsekvensen av sanning”, med motiveringen: ”till en film som i högt tempo och med en smart berättarteknik lurar publiken än hit, än dit. Vår huvudperson minns att hålla många bollar i luften, men glömmer byxorna på discot.”

Båda filmerna är kvalificerade för riksfinalen i Noomaraton på Filmhuset i Stockholm den 27 september. Förra året vann för övrigt Örebro riksfinalen med filmen ”Kravmärkt – för en omtänksammare värld”, gjord av lag Örebro-TV.

Mer läsning

Annons