Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att nominera åttonde MMP-priset!

Nu är det dags att dela ut det åttonde Millencolin music prize.Förra året var det hårdrocksbandet Smash into Pieces som plockade hem segern och därmed också en spelning på galan med samma namn.

Annons

Nu gäller det bara att få fram förslag på artister och band som ska nomineras till priset. Och det är något som NA:s läsare kan hjälpa till med.

Från och med i dag är det fritt fram att nominera den eller de som du anser har betytt mest för Örebros musikliv under 2013. Det kan handla om allt från artister som gör egen musik till konsert-eller festivalarrangörer.

Kandidaterna tas ut av Millencolin tillsammans med en representant från Örebro kommun och en representant från Nerikes Allehandas kultur- och nöjesredaktion. Sedan röstas vinnaren fram av NA:s läsare, och presenteras vid en musikgala på Nivå den åttonde mars, där Asta Kask, Stilett och Tiger Bell uppträder.

Men det är från och med i dag och sedan till och med den andra februari som det är fritt fram att lämna förslag på vem du tycker ska få priset. Du kan mejla förslaget direkt till [email protected]

Det brukar vara stor variation både bland dem som nomineras till Millencolin music prize – och de som vinner.

För tre år

sedan var det Janne Larsson och Kimmo Kirvesmäki som arrangerar Metallsvenskan som tog hem det, året efter musikfestivalen Campus48h och förra året alltså hårdrocksbandet Smash into Pieces.

– Det var ju tidigt på våren som vi vann det priset och sedan dess har det hänt massor, säger Isak Snow i Smash into Pieces. Vi släppte en skiva i april och tre av våra låtar fick radiorotation i flera kanaler. Vi var ute på turné i Sverige, Norden, Finland och Danmark från maj till augusti och vi spelade på flera större festivaler, och vi har till och med varit i Japan och gjort två utsålda konserter, säger Isak Snow.

Dessutom tog sig Hagenburg AB – som är en av Sveriges största musikagenter med bland andra The Cardigans, Peter Le Marc och Europe i sitt stall – an bandet för att hjälpa dem framåt.

Och nu, ungefär samtidigt som nomineringarna för 2013 års Millencolin music prize drar i gång, börjar Isak Snow och de andra i Smash into Pieces samla ihop sig för ytterligare en turné, den här gången först i Sverige-Finland, och sedan vidare ut Europa tillsammans med det svensk-danska metall-bandet Amaranth.

Och den åttonde februari gör vi en spelning i Örebro, på Ritz, för den som vill komma och se oss spela hemma, säger Isak Snow.

Mejla din nominering till [email protected] !

Mer läsning

Annons