Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dead by april ger exklusiv spelning i Nicolaikyrkan

Årets konfirmander får en annorlunda musikupplevelse i S:t Nicolai kyrka. Orgelmusik byts ut mot distade gitarrer när Dead by april på besök. 

Annons
Dead by april intar S:t Nicolai kyrkan den 25 maj.

"Inte som du tror" är namnet på Svenska kyrkans nya storsatsning på konfirmation i Örebro.

Och då är det kanske passande att artisterna Dead by april, Wrong Direction och George Shaid uppträder i kyrkan under en stor konfirmandfest den 25 maj.

– Den här festen är en uppmuntran till alla våra konfirmander. De är unga människor som valt att fundera över livsfrågor. De tar sina liv på allvar och det är verkligen värt att uppmuntras, tycker jag. Samtidigt gör vi konfirmationen mer synlig – vi visar upp den och berättar vad den står för, säger Anders Lennartsson, präst i Nikolai, i ett pressmeddelande.

Arrangemanget marknadsförs som en VIP-fest för de åtta församlingarnas nuvarande konfirmander och de ungdomar som bor i Örebro kyrkliga samfällighet och är födda 1999.

Festupplägget har planerats tillsammans med åtta av Svenska kyrkans unga ledare. Nittonåriga Jennifer Jonsson är en av dem.

– Vi unga ledare diskuterade vilken huvudartist som vore bra och kom fram till Dead by April. Vi ville att det skulle vara några som var hyfsat stora och vi ville också ha en artist eller ett band går hem hos både killar och tjejer. Dead by April har bra texter och det känns otippat att få höra det bandet i en kyrka. Det är inte något som man förväntar sig, säger hon på Svenska kyrkans hemsida.

Mer läsning

Annons