Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är härligare att ge än att få...

Annons

Vi hade tänkt oss ett överraskningsmoment i form av en fejkad audition. Teaterchef Måns Lagerlöf skulle ha bett skådespelaren Malin Berg hjälpa honom vid en audition på teatern.

De som skulle granskas skulle vara vi på kultur- och nöjesredaktionen samt vår tidningschef . Redan när idén kläcktes njöt vi och vi tjöt nästan av skratt.

Tyvärr så gick den inte att genomföra. NA:s kulturpristagare 2011 gjorde research på en avdelning på USÖ prisutdelar-fredagen. Vi fick tänka om och det fick bli det vanliga överraskningsmomentet.

Och det är nog så roligt.

Att dela ut en kulturpris på 50 000 kronor är faktiskt en av de roligaste arbetsuppgifterna på NA:s kultur- och nöjesredaktion. Det är också en mycket svår uppgift. Varje år hamnar vi samma sits: det är ju så många som förtjänar priset. Det gör till exempel varenda en av de andra fyra nominerade. Men tyvärr är det bara en som får priset och i år blev det en av Örebro länsteaters skådespelare.

Det känns absolut rätt i tiden. Malin Berg har alltid varit ett av teaterns starka kort och i år har hon briljerat kanske mer än någonsin. Dessutom har hela hennes arbetsplats tagit plats och gjort sig ett namn, inte bara i länet, utan i hela landet. En teater att vara stolt över.

Och visst känns det alldeles extra kul att få dela ut ett sådant här pris i dessa juletider. Det blir så tydligt att det här med att ge, är mycket härligare än att få.

Mer läsning

Annons