Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dövblinda Sarah drar på turné med sin historia

Sarah Remgren är som vilken 28-åring som helst, förutom att hon är dövblind. Nu berättar hon om sitt liv i stand up-föreställningen ”Jag är Sarah”.

Annons

När örebroaren Sarah Remgren var fem år gammal konstaterade läkarna att hon har Ushers syndrom – dövblindhet. Sarah föddes döv och med åren har hennes syn gradvis försämrats.

Sarah arbetar som skådespelare, stand-up-komiker, programledare på SVT, föreläsare, lärare och projektledare på Teckenbro Media. Tidigare i våras tilldelades hon hederspriset till Hjalmar Bergmans minne 2015 i kategorin Årets kulturpris. Sarah fick priset för bland annat sin tro på Performing arts som ett medel för attitydförändring och kunskapsspridning.

Nu ger sig Sarah Remgren ut på Riksteaterturné med föreställningen ”Jag är Sarah” där hon berättar om sin historia med självdistans och humor.

– Humor är en viktig del av livet. Jag sitter och skrattar för mig själv varje dag, säger Sarah Remgren.

Föreställningen är skriven av Sarah och regisserad av Josette Bushell-Mingo, konstnärlig ledare för Riksteaterns Tyst Teater.

Klockan 18 i morgon, lördag den 11 april, står Sarah på scen i Birgittaskolans aula. Arrangörer för föreställningen är Örebro Riksteaterförening, Dövas Förening och Birgittaskolan.

Mer läsning

Annons