Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen om en egen bok

Annons

Att få ge ut en bok. Vi är nog många som drömmer just den drömmen.

En massa pappersblad omfamnade av hårda pärmar. Ett omslag som är snyggt och samtidigt väcker spänning eller lust.

Ett resultat av timmar, dagar och nätter, med papper och penna, vid en skrivmaskin eller numer det vanligaste, vid en dator. Ett ensamarbete där orden smakats fram innan de blivit till ett knatter med hjälp av fingertoppars rörelser. När den där berättelsen blivit nedtecknad, bearbetad och genomläst.

En bok. Många bär drömmen och få får den förverkligad genom i allra bästa fall få den antagen av ett bokförlag. Ett bokförlag som paketerar, lanserar och distribuerar.

I dag finns möjligheten att ge ut böcker själv. Tekniken har underlättat och det är inte en omöjlighet att få hålla ett eget verk i händerna. Men sen återstår arbetet att själv lansera och sälja den.

Nu kan ett nytt pris hjälpa till med just det sistnämnda. Bokmässan i Örebro och NA utser i april för första gången ”Årets Rookie-författare”.

Tävlingskraven är följande:

- Du ska inte tidigare gett ut någon bok på förlag.

- Du måste skicka in bok, pdf eller usb i din anmälan.

- Du uppger namn, adress och telefonnummer.

- Du måste vara bosatt i Örebro län.

- Anmälan inlämnad senast den 21 mars till [email protected] eller Kultur nöje, Nerikes Allehanda, 701 92 Örebro. Märk din anmälan med Årets Rookie.

När du gjort detta, då kan du vara med i tävlingen och få chansen att vinna 5 000 kronor samt möjligheten att ingå i ABF:s program för läsecirklar under hösten 2012.

Vid bokmässan den 13–15 april kan en del av någons dröm bli förverkligad: att ha uppmärksammats för en bok. En egen bok.

Lycka till!

Mer läsning

Annons