Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emelie bloggar om Mellon

Emelie Bäckemalm älskar glad, melodifestivalmusik och sitter gärna i publiken på finalen. Den 7 februari drar årets melodifestival i gång men redan nu bloggar Emelie om Mellon på na.se.

Annons

1 Vad kommer du att skriva om?– Jag tänker följa alla deltävlingar och skriva om dem som är med, om de som varit med förut och vad jag tycker och tänker om låtarna.

2 När blev du intresserad av Mellon?

– Jag har alltid gillat Melodifestivalen, så länge som jag kan minnas. Vi tittade alltid tillsammans i familjen. Jag minns till exempel när Jan Johansen vann 1995, då var jag sju år.

3 Vad är det som tilltalar dig?

– Jag har alltid gillat musik och dans. När jag var liten fick man ju bara höra låtarna en gång men eftersom jag har lätt för låttexter så satte de sig ändå på hjärnan och så gick jag runt och sjöng på dem.

– Jag lyssnar mycket på musik från Melodifestivalen.

4 Vad tycker du om att Mellon vuxit och fått deltävlingar?

– Jag tycker att det är bra, det är roligt. Nu kan man följa Melodifestivalen på ett annat sätt.

5 Hur följer du evenemanget i år?

– Jag kommer att titta på tv hemma.

– När deltävling fyra är i Örebro ska jag och yngsta dottern gå på genrepet, hon är tre år. Sedan går jag och äldsta dottern och hennes kusin på finalen. Jag har sett finalen live fem, sex gånger tidigare, förra året följde dottern med för första gången. Det är mycket häftigare att se Melodifestivalen live. Musiken blir bättre och hela stämningen är underbar, alla som är där älskar Melodifestivalen lika mycket som jag gör. Nu hålls finalen i Friends arena, den är ännu större än Globen där finalen var tidigare.

6 Vad har du för Mellofavoriter?

– Jag tycker om det mesta, både de gamla klassiska låtarna och de lite nyare. Helst ska det vara glatt med tonartshöjning, jag är inte så mycket för balladerna. Jag älskar Charlotte Perrellis ”Tusen och en natt”.

7 Vilka av årets artister ser du mest fram emot?

– Måns Zelmerlöw, jag älskar Måns. Sedan är det flera artister som varit med förut och gjort bra låtar, exempelvis Andreas Johnson, Magnus Carlsson och Jessica Andersson.

– Det kommer säkert att gå bra för Eric Saade också, han är favorit hos barnen.

– I fjärde deltävlingen i Örebro kommer en killgrupp vara med som består av tre bröder från Alingsås. De kom sjua i X-Factor i Australien och blev jättestora. Jag tror att det säkert kommer gå bra för dem i Melodifestivalen, de blir nog en sådan grupp som alla tjejer älskar.

8 Har du något riktigt skräckexempel från tidigare Mellon?

– Ja, men samtidigt tycker jag att det är hela charmen med Melodifestivalen. Det finns något som passar alla.

Mer läsning

Annons